Antena Căutare

Americanii se inghesuie sa faca din Romania o platforma regionala de gaze

Fondul privat de investitii First Reserve Corporation vrea sa construiasca o platforma in domeniul gazelor si petrolului in Europa Centrala si de Est si a achizitionat pachetul de control din Amromco Energy, al treilea producator de gaze din Romania dupa Romgaz si Petrom.

Firma nu a dat detalii despre valoarea tranzactiei sau procentul exact preluat. Amromco a fost fondata in 2002, are 200 de angajati si are ca principala activitate achizitia de proiecte in domeniul explorarii si productiei de petrolului si gazelor naturale in tarile emergente in vederea reabilitarii.

Regiunea Central Europeana are aproape 60 de miliarde de barili echivalent petrol de resurse de gaze nedezvoltate, spune Anastasia Deulina, director First Reserve.

"Pozitia geografica a Romaniei si potentialul resurselor sale o fac o locatie atractiva pentru a asigura o platforma de dezvoltare in regiune", a afirmat Deulina. Europa in ansamblu trebuie sa-si diversifice sursele de import de gaze.

"Planificam sa extindem activitatile companiei in Romania si sa dezvoltam noi oportunitati pentru a aplica modelul din Romania si in alte tari precum Bulgaria, Ungaria si Polonia. Aceasta strategie de a cumpara si a construi a fost elementul central al succesului investitiilor in energie realizate de First Reserve in ultimele trei decade", spune ea.

First Reserve, fondata in urma cu 28 de ani, investeste in domeniul energiei din intreaga lume. Firma investeste prin intermediul unui fond privat de investitii cu o valoare de 9 miliarde de dolari si printr-un vehicul de investitii in infrastructura care a atras 1,2 miliarde de dolari. Firma are birouri in Houston si Londra.

Sursa: Jurnalul National

A treia banca de pe piata se va numi Alpha Eurobank Romania SA si va imprumuta logo-ul de la Alpha Bank... Si grecii de la Alpha intra in cursa pentru Transelectrica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x