Antena Căutare

ANAF a făcut anunțul! Aceștia sunt românii care scapă de formulare și declarații! Cine este vizat

Schimbarea momentului pentru numeroși români! Cei de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vor să modifice Codul Fiscal pentru ca anumite categorii de contribuabili să scape de necesitatea completării de formulare și declarații! Cine este vizat?

Schimbarea momentului pentru numeroși români! Cei de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vor să modifice Codul Fiscal pentru ca anumite categorii de contribuabili să scape de necesitatea completării de formulare și declarații! Cine este vizat?

Reducerea numărului şi a frecvenţei de depunere a declaraţiilor fiscale la persoane juridice şi extinderea depunerii electronice pentru toate aceste formulare sunt câteva dintre măsurile incluse în Planul pentru eficientizarea colectării veniturilor la Bugetul general consolidat, propus de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Potrivit acestui Plan, Ministerul Finanţelor aşteaptă propuneri de modificare a Codului Fiscal pentru a schimba perioada fiscală, care generează frecvenţa depunerii declaraţiilor.

CITEȘTE ȘI: Unde se vând online bunurile confiscate de Fisc. Site-uri care intermediază vânzările și licitațiile ANAF

Pentru încurajarea conformării voluntare la declararea obligaţiilor fiscale, se are în vedere şi reducerea, prin comasare, a numărului de formulare şi declaraţii la persoanele juridice.

MESAJUL OFICIAL AL CELOR DE LA ANAF:

"Identificarea formularelor de declarare care pot fi reduse prin măsuri de natură administrativă, respectiv reducerea numărului de declaraţii prin comasarea a două sau mai multe formulare, cu păstrarea conţinutului informaţional.

ANAF a făcut anunțul! Aceștia sunt românii care scapă de formulare și declarații! Cine este vizat

Iniţierea propunerilor privind modificările legislative de natură să conducă la reducerea directă a numărului de obligaţii declarative stabilite în sarcina contribuabililor, prin lege. În baza analizei datelor rezultate din inventariere se vor iniţia propuneri de modificare a declaraţiilor atât din prisma reducerii numărului, cât şi a frecvenţei de depunere", sunt măsuri prevăzute în documentul citat.

CITEȘTE ȘI: ANAF Magazin Online 2019. Ce produse vinde Fiscul, cât costă și unde le vezi. Listă prețuri

În ceea ce priveşte persoanele fizice, ANAF a constituit un grup de lucru format din reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate, precum şi ai autorităţilor fiscale competente, în vederea identificării modalităţilor de simplificare a Declaraţiei unice cu termen de depunere în 2020 pentru datele fiscale aferente anului 2019.

Planul privind îmbunătăţirea colectării veniturilor bugetare prevede şi o evaluare a calităţii serviciilor fiscale din perspectiva contribuabililor pe baza unui chestionar de evaluare. "În funcţie de feedback-ul obţinut, se vor implementa măsuri de creştere a calităţii serviciilor", se mai arată în documentul elaborat de ANAF.

Sursa: Agerpres

Ministerul Economiei: Şantierul Naval Damen Mangalia va moderniza spărgătorul de gheaţă Perseus... Jumătate din populația Bucureștiului muncește, un sfert sunt pensionari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x