Antena Căutare

Apple scuteşte unele servicii de streaming de taxa de 30% din venituri

Anumite aplicaţii de streaming, care integrează un sistem propriu de plăţi, în locul sistemului de microtranzacţii furnizat de Apple, nu mai sunt nevoite să plătească 30% din venituri către Apple.

Criticată de mulţi pentru procentul de 30% pe care-l opreşte din tranzacţiile realizate pe platformele sale, Apple îşi relaxează politicile şi scuteşte unele dintre aplicaţiile de streaming de acest procent.

Strict pentru această categorie, Apple a demarat un program care permite realizarea plăţilor cu un serviciu dezvoltat de producător şi integrat în propria aplicaţie. În acest fel, proprietarul aplicaţiei nu mai trebuie să plătească Apple 30% din venituri.

Una dintre primele aplicaţii care beneficiază de “generozitatea” Apple este Prime Video. Serviciul de streaming video al celor de la Amazon permite acum utilizatorilor să facă achiziţii în cadrul aplicaţiei.

Anterior, pentru a evita să plătească procentul cerut de Apple, Prime Video redirecţiona utilizatorii care voiau să facă achiziţii către site-ul serviciului, unde nu se aplică taxa de 30%.

Conform celor de la Apple, programul, care până acum a fost ţinut secret, oferă şi alte beneficii, precum suportul pentru AirPlay 2, Siri şi integrarea cu Apple TV.

Acest program reprezintă o schimbare majoră din partea Apple în ceea ce priveşte taxarea microtranzacţiilor, chiar dacă este vorba deocamdată doar de unele servicii de streaming, care au intrat în negocieri individuale şi secrete cu producătorul iPhone-ului pentru a beneficia de scutirea de la plata taxei de 30%.

Va fi interesant de văzut în ce măsură, sub presiunea acuzaţiilor şi investigaţiilor de obstrucţionarea a concurenţei, Apple va face acelaşi favor şi criticilor săi de până acum, printre care se numără Netflix şi Spotify.

Sursa : news.ro

Preţurile petrolului au închis miercuri în scădere. AIE: şocul pandemiei de coronavirus se va resimţi în lanţurile de ap... British Airways va anunţa suspendarea a 36.000 de locuri de muncă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x