Antena Căutare

Bancherii: Euro nu sare de 4,3 lei la finalul anului

Prognozele analistilor bancari pentru cursul de schimb de la finele acestui an oscileaza intre 4,2 si 4,3 lei, cu un posibil maxim la peste 4,3 lei/euro in lunile octombrie sau noiembrie, cand impactul majorarii TVA si al reducerilor salariale din sectorul public se va face resimtit mai puternic in economie.

Cele mai multe dintre estimarile bancherilor arata o relativa stabilitate a cursului pentru ultima parte a acestui an, in pofida semnelor de intrebare care planeaza asupra economiei si a scenei politice.

Majoritatea prognozelor indica nivelul de 4,2-4,3 lei/euro drept culoar de evolutie a monedei nationale pana in decembrie. Totusi, inceputul trimes­trului al patrulea ar putea duce paritatea usor peste 4,3 lei/euro, pe masura ce efectele nocive ale inaspririi fiscale si taierilor salariale se vor transpune in consum si in cresterea economica.

Alti factori de ingrijorare pentru traderii si analistii din piata valutara mai sunt o posibila noua motiune de cenzura impotriva actualului guvern si vizita FMI la Bucuresti de luna viitoare, in urma careia Romania va primi o noua evaluare, in functie de care se va decide daca va fi eliberata sau nu o noua transa din imprumut.

Tot articolul, in Financiarul

Rectificare bugetara, pentru plata somajului disponibilizatilor... Guvernul vrea sa inghete salariile mari pentru a le creste pe cele mici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x