Antena Căutare

Bilant la Transporturi: Vezi pe ce proiecte de infrastructura s-au dus banii!

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor a prezentat astazi bilantul institutiei pe care o conduce, precizand si care au fost companiile care au reusit sa indeplineasca cerintele impuse de minister.

Pentru anul 2011, bilantul arata asa: 58 km de autostrada finalizati, (tronsonul de autostrada Arad-Timisoara, Centura Constanta si tronsonul Medgidia - Constanta); 434 km autostrazi in executie (cu o valoare de 4,09 miliarde euro), alti 25,6 km sunt in curs de semnare (134 milioane euro), iar 111,4 km de autostrada sunt in curs de licitare, lucrari cu o valoare de 1,1 miliarde euro.

"In ceea ce priveste fondurile europene, am reusit deja sa absorbim 331 milioane euro prin POST, iar anul acesta rata de absorbtie a fondurilor va atinge 11% fata de 1% cand am venit la minister, iar din 2012 vom avea o rata de absorbtie de 40 procente", a spus Ministrul Transporturilor.

Totodata, ministrul Transporturilor a anuntat ca au fost semnate contracte de finantare in valoare de 1,8 miliarde euro si au inceput pregatirile Programului Operational pentru perioada 2014-2020.

"A inceput deja pregatirea Programului Operational pentru perioada 2014-2020, insemnand ca se pregateste portofoliul de proiecte, se lucreaza la studiile de fezabilitate si proiectele tehnice", a spus Anca Boagiu.

In opinia ministrului "una dintre companiile performante si care a inteles ca trebuie sa se reformeze" a fost Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi.

"Au reusit sa semneze contracte in valoare 96 de contracte, in valoare de 1,4 miliarde de euro, fara TVA. Se afla in pregatire spre a fi licitati alti 111 km de autostrada, care includ restul Dumbrava Deva de austostrada si centura Bacaului. Au finalizat lucrarile pe 500 km pe drumuri nationale, din cei 2300 de km aflati in executie.In programul de constructie a variantelor ocolitoare au finalizat 44 din 260 km aflati in executie de centuri ocolitoare", a precizat ministrul.

In privinta domeniului feroviar, Anca Boagiu a precizat ca s-au facut progrese, pentru ca aici s-a reusit reabilitarea a 236 de km de cale ferata, dintre care 230 in 2011.

Tot articolul, in Jurnalul National

Guvernul vrea sa contruiasca spitale si penitenciare public-private... Leul se apreciaza spectaculos. Vezi cursul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x