Antena Căutare

Boardul FMI a evaluat pozitiv acordul cu Romania

Consiliul Director al Fondului Monetar International a evaluat "pozitiv" acordul de tip preventiv cu Romania si a aprobat punerea la dispozitie a unei noi transe de aproximativ 480 milioane de euro, a declarat, luni, pentru, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Sedinta Boardului s-a incheiat in urma cu 30 - 40 de minute (ora 21.00 ora Romaniei), cu un mesaj pozitiv pentru eforturile Romaniei si un mesaj de continuare a reformelor pentru a atrage fonduri europene si investitii straine. Evaluarea Boardului FMI consolideaza pozitia Romaniei care poate fi privita ca un exemplu pentru multe state din Europa, in aceasta perioada de turbulente economice"


La precedenta evaluare, din luna martie, autoritatile romane au decis sa prelungeasca programul cu FMI printr-un acord pe doi ani de tip preventiv, ceea ce presupune ca banii nu vor fi accesati decat in situatii de urgenta.

FMI a pus la dispozitia Romaniei, in primavara, o prima transa in valoare de 60 de milioane de DST (Drepturi Speciale de Tragere (67 milioane euro).

Noul acord de tip preventiv are o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300 la suta din cota pe care o are Romania la FMI.

sursa:Hotnews

foto: thehindu.com

Termoelectrica va concedia 300 de angajati... Opinie Adrian Mirsanu: Dl. Ministru care nu aude, nu (se) vede, nu stim ce face...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x