Antena Căutare

Bosch a semnat contractul pentru investitia de la Jucu

Compania germana Bosch si Consiliul Judetean Cluj au semnat contractul pentru deschiderea unei fabrici de componente auto in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, locatie in care a functionat si defuncta fabrica Nokia. Autoritatile locale considera contractul cu Bosch drept "cea mai mare investitie privata din istoria judetului".

"Am semnat, vineri, contractul cu reprezentantii companiei Bosch, referitor la investitia care va fi dezvoltata in Parcul Industrial Tetarom III. Avem de a face cu cea mai mare investitie privata din istoria judetului Cluj, in valoare de 77 de milioane de euro, care va aduce pana la final peste 2.000 de locuri de munca si va genera incasari importante la buget. Contractul acorda companiei Bosch drept de superficie pentru o perioada de 99 de ani pentru suprafata de teren de 21,5 hectare situata in cadrul Parcului Tetarom III. Investitia se va realiza in doua etape si are in vedere, in faza finala, construirea a 80.157 de metri patrati construiti la sol, incluzand o unitate de productie, spatii de birouri, centru logistic, cladire tehnica, parcari, alei si spatii verzi", a declarat presedintele CJ Cluj.

Contractul prevede ca, daca isi inchide operatiunile de la Jucu, compania Bosch fie restituie parcela de teren primita pe 99 de ani de la CJ Cluj, in cel mult doi ani, in starea in care a preluat-o, fie gaseste un investitor care sa preia investitia in termenii contractului.

De asemenea, prin contract Bosch va achita catre SC Tetarom SA, administratorul Parcului Industrial din Jucu, o taxa de concesiune de 0,1 euro pe metru patrat, adica 21.500 de euro pe an, aferenta suprafetei de 21,5 hectare de care dispune compania la Jucu.

Bosch a estimat ca investitia va asigura, intr-o prima faza, peste 300 noi locuri de munca, la capacitate maxima fabrica avand nevoie de circa 2.000 de angajati.

Foto: Intactimages

Comisia Europeana intrerupe platile pentru Romania prin Programul POSDRU... Ungureanu declara razboi evaziunii: Vrea sa recupereze 1,5% din PIB in doua luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x