Antena Căutare

BRD a încheiat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii

BRD Groupe Société Générale a anunţat că a încheiat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii (FEI), prin intermediul căruia pune la dispoziţia IMM-urilor din România finanţări - credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru.

Creditele acordate în cadrul acestui program beneficiază de garanţie FEI în proporţie de 60% din valoare şi pot fi folosite pentru finanţarea activităţii curente pe termen mediu (credite revolving şi non-revolving) pentru asigurarea capitalului de lucru atât pentru activităţi noi, cât şi pentru activităţi existente. În plus, creditele pot fi utilizate şi pentru finanţarea investiţiilor pe termen lung (credite non-revolving).

Valoarea totală a facilităţilor acordate unui IMM în cadrul Programului Iniţiativa pentru IMM-uri, calculate la nivel de grup, este de 22,7 milioane lei, cu respectarea pragului maxim permis privind ajutorul de minimis (maximum 200.000 euro, în echivalent lei, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier, pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi).

Excepţie fac creditele care îndeplinesc criteriile specifice Programului Orizont 2020, pentru care valoarea cumulată a creditelor nu va depăşi echivalentul în RON a 7,5 milioane euro. Nivelurile marjelor variază între 2,35 şi 5,4 puncte procentuale peste Robor 3M, în funcţie de profilul solicitantului şi destinaţia creditului.

De la lansarea instrumentului financiar şi până în prezent, BRD Groupe Société Générale a finanţat, cu o valoare cumulată a creditelor de aproximativ 60 milioane lei, peste 200 de IMM-uri care activează în diferite domenii de activitate precum comerţ, producţie, transporturi, servicii medicale, de arhitectură, producţii cinematografice, etc.

Tranzacţiile beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Iniţiativa pentru IMM-uri, finanţat de Uniunea Europeană, prin FEDR şi Horizon 2020, şi de către Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Investiţii.

BRD - Groupe Société Générale operează o reţea de 699 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 27.000 POS-uri şi aproape 1.600 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2019, de 55 miliarde lei.

Sursa : news.ro

eMAG: Peste 40.000 de clienţi au ales cardul de cumpărături de la Raiffeisen Bank în primii doi ani de la lansare... Blue Air a revenit pe plus şi a înregistrat un profit net de 3,4 milioane euro pentru anul financiar 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x