Antena Căutare

Cati bani s-au cheltuit pe subventionarea caldurii in ultimii 5 ani

Sistemul centralizat de caldura inghite anual 1,56 miliarde de lei sub forma de subventii, iar aceasta suma este suportata in principal de bugetul de stat si de cele locale.

Potrivit Mariei Manicuta, director in cadrul Autoritatii de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), cauza principala o reprezinta starea actuala a centralelor din tara, majoritatea fiind uzate fizic si moral.

,,Situatia este foarte trista. Ca sa vedem amploarea dezastrului, cheltuielile totale pentru producerea energiei electrice si termice in cogenerare sunt de aproximativ 4,5 miliarde de lei anual, iar in ultimii ani s-au alocat peste 7,8 miliarde de lei pentru subventionarea energiei termice", sustine oficialul ANRE.

In prezent mai exista aproximativ 1,6 milioane de apartamente racordate la reteaua de incalzire centralizata, fata de peste 3 milioane cat erau inainte de 1990. O treime din abonati sunt din Bucuresti . Persoanele care s-au debransat au trecut de la distribuitorul local de caldura la unul din cele doua mari distributii de gaze: E.ON si GDF-Suez.

Sursa: Financiarul


Romania pregateste ajutoare de stat pentru IBM, Oracle, Dell si Ericsson... Leul s-a depreciat in raport cu euro. Vezi cursul BNR!...
Zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Nativii din zodiac se vor...
Horoscopul zilei de 29 mai 2023. Scorpionii reușesc să-și crească veniturile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 mai 202 spune că nativii din zodia Scorpionului reușesc să-și crească...
Parteneri
7 tipuri de acizi pentru față. Cum îi integrezi în rutina de îngrijire
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x