Antena Căutare

Cati bani s-au cheltuit pe subventionarea caldurii in ultimii 5 ani

Sistemul centralizat de caldura inghite anual 1,56 miliarde de lei sub forma de subventii, iar aceasta suma este suportata in principal de bugetul de stat si de cele locale.

Potrivit Mariei Manicuta, director in cadrul Autoritatii de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), cauza principala o reprezinta starea actuala a centralelor din tara, majoritatea fiind uzate fizic si moral.

,,Situatia este foarte trista. Ca sa vedem amploarea dezastrului, cheltuielile totale pentru producerea energiei electrice si termice in cogenerare sunt de aproximativ 4,5 miliarde de lei anual, iar in ultimii ani s-au alocat peste 7,8 miliarde de lei pentru subventionarea energiei termice", sustine oficialul ANRE.

In prezent mai exista aproximativ 1,6 milioane de apartamente racordate la reteaua de incalzire centralizata, fata de peste 3 milioane cat erau inainte de 1990. O treime din abonati sunt din Bucuresti . Persoanele care s-au debransat au trecut de la distribuitorul local de caldura la unul din cele doua mari distributii de gaze: E.ON si GDF-Suez.

Sursa: Financiarul


Romania pregateste ajutoare de stat pentru IBM, Oracle, Dell si Ericsson... Leul s-a depreciat in raport cu euro. Vezi cursul BNR!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x