Antena Căutare

Pensie suplimentară pentru milioane de români! Ce condiție trebuie să îndeplinești

Vești bune pentru români! Guvernul a anunțat că a creat deja un cadru normativ prin care se introduce o măsură alternativă pentru creșterea veniturilor salarițialor actuali, atunci când vor ieși la pensie.

Pensie suplimentară pentru milioane de români! Ce condiție trebuie să îndeplinești Galerie
Ce este pensia ocupațională și cum se acordă? | sursa foto: stiridepitesti.ro

Este vorba despre o lege nouă ce permite angajatorilor să înființeze scheme și fonduri de pensii ocupaționale.

În context, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are puse în prezent în dezbatere publică patru proiecte de norme pentru a stabili cadrul legal în care va funcționa sistemul de pensii suplimentare ce pot fi oferite de angajatori salariaților proprii, respectiv pensiile ocupaționale.

Pensie suplimentară pentru milioane de români! Ce condiție trebuie să îndeplinești

Ce este pensia ocupațională și cum se acordă?

Ce este pensia ocupațională și cum se acordă?

Pensia ocupațională va fi una facultativă și se va acorda după o schema de pensii stabilită de către fiecare angajator care dorește și are posibilitatea financiară să ofere acest beneficiu.

Contribuțiile la fondul de pensii ocupaționale vor avea două componente, și anume contribuția angajatorului și cea a salariatului.

Dacă va decide să ofere aceste pensii ocupaționale, un angajator va trebui să ofere pensia tuturor salariaților săi și să vireze contribuțiile necesare.

Barometru: În luna ianuarie, activitatea din industria românească a intrat în a doua lună de contracţie. Cererea rămâne ... Indicele ROBOR la 3 luni, cel mai mic nivel din ianuarie 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x