Antena Căutare

Ce preț mai au casele din București și din apropiere

Piața imobiliară a avut o nouă creștere încă de la începutul lui 2019, vizibilă atât în prețurile de vânzare ale caselor și apartamentelor, dar și în materie de chirii. Cea mai mare s-a înregistrat în Capitală și în orașele mari precum Brașov, Cluj, Iași sau Sibiu. Potrivit unei raport de piață întocmit în primul trimestru al lui 2019, preţul locuinţelor din România s-a majorat cu 0,8% în primele trei luni ale anului.

Piața imobiliară a avut o nouă creștere încă de la începutul lui 2019, vizibilă atât în prețurile de vânzare ale caselor și apartamentelor, dar și în materie de chirii. Cea mai mare s-a înregistrat în Capitală și în orașele mari precum Brașov, Cluj sau Sibiu. Potrivit unei raport de piață întocmit în primul trimestru al lui 2019, preţul locuinţelor din România s-a majorat cu 0,8% în primele trei luni ale anului.

Brașov se află pentru al patrulea trimestru consecutiv în topul orașelor cu creșteri de prețuri la imobiliare, în timp ce București se află pe poziția a treia. Concret, în Capitală casele s-au scumpit cu 5,7% în ultimele 12 luni. În acest moment, locuințele de vând cu până la 1.320 de euro/mp util. La o simplă căutare pe site-urile de anunțuri găsim case de vânzare în București și în apropiere cu prețuri ce variază în funcție de zonă, de anul construcției, de numărul de camere și, desigur, de utilități.

Case la prețuri pornind de la 50.000 de euro în București

Cele mai accesibile sunt în sectorul 2 al Capitalei, unde prețurile pleacă de la 50.000 de euro pentru o casă în cartierul Berceni. În acești bani vei avea construcție nouă, cu 3 camere și terasă și 120 mp teren aferent pentru fiecare imobil în parte, locuința fiind parte dintr-un complex recent construit. Aceeași ofertă pentru case de vânzare în București o găsim și pe șoseaua Alexandriei, spre Bragadiru, unde prețurile pentru o casă cu trei camere se învârt în jurul a 60.000 de euro. Unii constructori anunță “vilă la preț de apartament” și oferă Vila P+1E, compusă din living, 2 dormitoare, bucătărie open space, 2 grupuri sanitare, unbalcon, curte amenajată, canalizare, apă curentă, gaz și electricitate la 58.000 de euro.

În general, casele de vânzare în București sau în imediata apropiere, cu preturi cuprinse în 50.000 și 80.000 de euro sunt în cartierele Berceni, Rahova sau prelungirea Ghencea. Zonele centrale sunt ceva mai scumpe, iar casele nu fac parte din complexe rezidențiale. În cartiere precum Eroii Revoluției sau Palady, în sectorul 3, o casă costă cel puțin 90.000 de euro, fie că vorbim de construcții noi, fie de cele cu vechime de cel puțin zece ani. Ce depășește 100.000 de euro întră în zone centrale, cu mijloace de transport în comun la îndemână, Ștefan cel Mare sau Militari. Crește numărul de camere și implicit suprafața utilă.

Conform analizelor făcute pe piața imobiliare, cele mai mari prețuri la casele de vânzare în București sunt în sector 1, în zona Aviatorilor și Primăverii.

Case ieftine, pe lângă București, se găsesc sub 20.000 de euro

Există și case de vânzare pentru un buget mult mai mic și nu foarte departe de Capitală. Prețurile locuințelor variază și ele în funcție de tipul construcției. Cele noi din complexuri rezidențiale amplasate în zona de nord, ca Otopeni sau Tunari, se vând cu prețuri pornind de la 50.000 de euro. În schimb, se găsesc și case ieftine în apropiere de București, sub 20.000 de euro. Vorbim de case bătrânești, în localitățile din județe limitrofe Capitalei, precum Vâlcea sau Giurgiu. O locuință amplasată la aproximativ 80 de kilometri de București, cu cinci camere, ce necesită mici reparații, se vinde cu 9.900 de euro.

Fie că ești interesat de o casă de vânzare în București sau în apropiere, nouă sau construcție veche, mii de anunțuri îți stau la dispoziție pe una dintre cele mai mari platforme online de imobiliare din România, HomeZZ.ro! Găsești locuințe atât în Capitală, cât și în județele din țară. Intră și tu și vezi ofertele adăugate în fiecare zi!

Trei firme au depus oferte pentru construirea de tramvaie, la Timişoara... Apartamente de vânzare: ce prețuri au cele de 2 și 3 camere în principalele orașe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x