Antena Căutare

Ce să NU faci atunci când publici un anunț online

Internetul este o resursă la îndemâna oricui, astfel că platformele cu anunțuri online sunt la mare căutare. Fie că ai un produs de vânzare, fie că ești cumpărător și studiezi piața de mașini rulate, imobiliare, locuri de muncă, obiecte de mobilier sau chiar articole vestimentare, găsești numeroase oferte pe site-urile de specialitate.

Ce să NU faci atunci când publici un anunț online
Anunțuri online | pixabay.com

Anunțurile de vânzare se adaugă simplu, rapid și 100% gratis, însă nu oricum, ci respectând câteva reguli importante. Găsești, mai jos, un scurt ghid despre cum se face corect un anunț, indiferent de produsul pe care-l adaugi pe platforma online destinată vânzărilor de acest tip.

Nu folosi cuvinte în engleză sau în orice altă limbă străină

În România se vorbește, respectiv se scrie în limba nativă, astfel că ar fi indicat să te abții de la formulări în engleză sau în orice altă limbă străină. Evită exprimările de tip "acest produs este un must-have" sau "dacă ești interesat, let me know". Folosește cuvinte și expresii exclusiv în limba română, oricât de atractiv și la modă ți s-ar părea adaptările în altă limbă.

Nu dubla anunțurile

Este permisă publicarea unui singur anunț pentru același produs sau serviciu. Anunțurile care vor fi identificate ca fiind duble, vor fi respinse sau retrase de pe site. Dacă vinzi produse sau servicii ca un întreg sau la pachet, menționează acest lucru în descriere.

Dacă dezactivezi un anunț în scopul repostării lui, anunțul nou nu va fi acceptat și nu va apărea pe site, întrucât ai posibilitatea de a activa anunțul pe care l-ai dezactivat și pe care îl poți regăsi în lista anunțuri dezactivate.

Anunțul publicat într-un județ este vizibil atât în toată România cât și în județele vecine, de aceea nu este necesară (și nu va fi acceptată) publicarea aceluiași anunț în mai multe județe.

Nu dezvălui în anunț date cu caracter personal

Într-un anunț de vânzare nu trebuie să existe date publice, date cu caracter personal, de tipul seriei și a numărului cărții de identitate, CNP sau cont bancar. Cât despre numărul de telefon, acesta trebuie să fie în una dintre rețelele operatorilor de telefonie mobilă disponibile în România.

Nu folosi imagini care nu îți aparțin sau care sunt neclare

Este permisă adăugarea unor imagini de tip catalog în cadrul unui Anunț doar dacă adaugi cel puțin o poză făcută de tine care să fie reprezentativă pentru produsul sau serviciul comercializat. Nu adăuga imagini blurate sau șterse, în care nu se vede clar produsul pe care îl vinzi. Nu posta fotografii luate de pe internet, care nu îți aparțin!

Nu folosi exprimări de tipul: „Contactați-mă pentru mai multe detalii”

Nu folosi majuscule decât în cazul în care scrii denumirea sau brandul unui produs. Uită de ideea că majusculele vor atrage atenția la anunțul tău!

Nu adăuga link-uri către alte site-uri

Un anunț de vânzare nu poate conține informații despre cazuri sociale sau umanitare și nici promovări către alte afaceri sau site-uri de acest tip. Nu posta link-uri către bloguri sau alte site-uri existente în România într-un anunț pe care intenționezi să-l postezi pe o platformă online.

Reguli pentru categoriile Imobiliare, Auto-Moto și Locuri de muncă

Pentru anunțurile din categoria Imobiliare este obligatoriu ca titlul să conțină tipul imobilului, numărul de camere și zona (pentru Apartamente, Garsoniere, Case, Spații comerciale) și suprafața în cazul Terenurilor.

Pentru anunțurile din categoria Auto-Moto-Nautic este obligatoriu ca titlul să conțină marca și modelul vehiculului.

Pentru anunțurile din categoria Locuri de muncă este obligatoriu ca titlul să conțină tipul locului de muncă oferit.

Ai un produs de vânzare și vrei să-l faci public? Intră pe LaJumate.ro, una dintre cele mai mari platforme online cu anunțuri de orice fel, actualizate de la o oră la alta, disponibilă utilizatorilor 24/7. Adaugă anunțul tău gratuit!

Enel X va furniza punctele de încărcare pentru noile autobuze electrice din capitala Columbiei... Chiriţoiu, Consiliul Concurenţei: Şi Compania Naţională a Uraniului va trebui să dea înapoi ajutorul de stat primit, la ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x