Antena Căutare

Zeci de mii de angajați români așteaptă decizia Guvernului. Când se va decide majorarea salariului minim brut garantat

Decizia cu privire la creșterea salariului minim brut garantat pe țară va fi luată până la sfârșitul lunii noiembrie, a anunțat purtătorul de cuvânt al executivului, Ionel Dancă.

Zeci de mii de angajați români așteaptă decizia Guvernului. Când se va decide majorarea salariului minim brut garantat
Creșterea salariului minim pe economie

„Decizia va fi luată după consultarea partenerilor sociali, a patronatelor şi sindicatelor, iar obiectivul Guvernului este ca acest proiect de hotărâre să fie înaintat în dezbatere Guvernului pentru a fi finalizat şi adoptat până la sfârşitul lunii noiembrie”, a declarat Dancă.

Premierul Ludovic Orban a avut, luni, o întâlnire de lucru cu ministrul Finanţelor Publice Florin Cîţu şi ministrul Muncii Violeta Alexandru cu privire la majorarea salariului minim garantat. Aceștia au analizat propunerea fostului guvern și au fost evaluate consecințele majorării salariului minim pentru anumite domenii economice care angajează preponderent muncitori la acest prag al salarizării.

„Principalele direcţii pentru stabilirea salariului minim pentru 2020 vor avea în vedere o serie de indicatori obiectivi legaţi de activitatea economică, care pe de o parte să răspundă nevoii de a creşte salariul minim şi puterea de cumpărare, iar pe de altă parte să nu majoreze costurile din mediul privat”, potrivit lui Dancă.

Guvernul PSD a propus majorarea salariului minim cu 182 de lei, ajungând astfel la 2.262 de lei pentru angajații cu calificări scăzute și medii și cu 270 de lei pentru cei cu studii superioare, de la 1 ianuarie 2020.

Nouriel Roubini: Din cauza tensiunilor dintre SUA şi China, am putea asista la un proces de deglobalizare, de fragmentar... RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x