Antena Căutare

Ce transmite președintele Iohannis românilor: "Este clar că vom avea un deficit bugetar mai mare"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că este "clar" că deficitul bugetar al României va fi mai mare decât cel planificat şi acesta va trebui finanţat, potrivit Agerpres.

Ce  transmite președintele Iohannis românilor: "Este clar că vom avea un deficit bugetar mai mare"
Ce transmite președintele Iohannis românilor: "Este clar că vom avea un deficit bugetar mai mare"

"Am discutat situaţia economică, situaţia bugetului, situaţia generală. Ne-am concentrat în această discuţie, în partea după introducere, pe două teme - prima fiind deficitul bugetar.

Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost iniţial (...), la începutul anului, planificat, iar acest deficit trebuie finanţat şi am avut o discuţie foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică.(...) Ceea ce ne dorim cu toţii este să avem o finanţare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate.

Este nevoie de măsuri foarte coerente care ne permit să încurajăm această economie, care este în momentul de faţă într-o situaţie specială, într-o situaţie de criză", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Marcel Vela și „secretul din spatele gecii de piele”! Ministrul, pregătit să înceapă o nouă modă: „Este ACEA geacă! Hulită de unii, iubită de alții. Ce face acum?”


Şeful statului a avut, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru evaluarea situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

Marcel Vela, viață de film! A făcut accident cu elicopterul, a fost primar 12 ani și este acum al doilea om în stat! Detalii neștiute despre ministrul Afacerilor Interne


Iohannis a subliniat că la această întâlnire au fost atinse nu doar temele importante, ci s-a venit cu soluţii foarte bune. Şeful statului a precizat că în România nu se poate vorbi de o repornire a economiei, deoarece aceasta nu a fost oprită niciodată.



"Economia României nu a fost oprită, au fost anumite sectoare care au fost oprite, însă în ansamblu nu am avut o astfel de măsură", a spus Iohannis.

"Ne focalizăm pe motivele ieșirii. Vei putea părăsi localitatea să te duci la plimbare". Marcel Vela lămurește declarațiile anterioare privind ieșirea din localitate după 15 mai


Şeful statului a arătat că au fost găsite "soluţii pentru toate".

De ce decesele provocate de alte boli au fost raportate ca fiind provocate de coronavirus? Ministrul Sănătății, explică situația: "OMS ne-a cerut asta!"



"Este evident că aceste soluţii pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entităţile care au fost astăzi la masă lucrează împreună. Au lucrat şi până acum, vom intensifica lucrarea.

Avem programe, avem soluţii pentru finanţarea deficitului, pentru revigorarea economică şi credem că, dacă facem lucrurile aşa cum trebuie şi aşa ne-am propus să le facem, atunci avem şanse bune să îşi revină economia românească şi să ieşim destul de repede din situaţia total neplăcută, din situaţia de criză în care ne găsim acum", a conchis Iohannis.

Guvernul a aprobat amnistia fiscală pentru dobânzi şi penalităţi datorate de firmele care vor achita principalul restanţ... Poşta Română a redeschis trei rute noi pentru îndrumarea traficului poştal internaţional cu Ungaria, Bulgaria şi Serbia,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x