Antena Căutare

Cele mai scumpe autostrazi din estul Europei? Afla care sunt tarile fraierite!

Romania este tara cea mai generoasa atunci cand vine vorba despre pretul platit pentru un kilometru de autostrada, conform unui studiu realizat de Income Magazine.

Astfel, statele din zona care au finalizat autostrazi din 2001 incoace au oferit constructorilor intre 2,1 milioane de euro pe km, pana cel mult 7 milioane de euro/km de autostrada.

Exceptie de la aceasta grila face doar Romania unde, desi, de la sfarsitul anului 2010 au fost stabilite niste standarde de cost pentru realizarea autostrazilor, acestea sunt depasite constant de cifrele fixate prin contracte cu antreprenorii.

Fraier este cine plateste

Fraier este cine plateste nu cel care cere. In Romania, tronsoanele realizate de Bechtel pe traseul viitoarei A3 (Autostrada Transilvaniei) au costat pana acum, potrivit anunturilor oficialilor, intre 14 si 17 mil de euro/km. Valorile contrazic flagrant standardele de cost stabilite de catre Guvernul roman la finele anului 2010 . Astfel, potrivit acestora, pretul ar trebui sa fie cuprins între 3,8 şi 5,9 milioane euro pentru un kilometru de autostradă: până la 3,802 milioane euro în zona de şes, 4,98 milioane euro în zona de deal şi 5,922 milioane euro în zona de munte. Standardele de cost nu includ lucrările de artă (poduri, viaducte, tuneluri) şi conexe.

Noua autostrada, planuita de CNADNR pe relatia Targu Mures-Ungheni (320 km), va costa insa si mai mult. Valoare totala estimata este de 6 miliarde de euro. Calculat la km, asta inseamna circa 18,7 mil. euro.

CITESTE mai multe pe incomemagazine.ro

Florin Georgescu: ”Negocierile cu partenerii internationali s-au incheiat cu succes. Plata TVA la incasare a fost agreat... Hidroelectrica scumpeste cu 20% curentul din septembrie. Vezi pentru cine!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x