Antena Căutare

Cererea de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani, în lipsa soluţiilor de eficientizare a consumului

În prezent, consumul de energie la nivel global creşte mult mai rapid decât populaţia, iar cererea globală de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani, în lipsa unor proiecte de eficientizare a consumului, potrivit unui studiu PwC, transmis luni.

În prezent, consumul de energie la nivel global creşte mult mai rapid decât populaţia, iar cererea globală de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani, în lipsa unor proiecte de eficientizare a consumului, potrivit unui studiu PwC, transmis luni.

Cea mai mare parte din creşterea cererii de energie provine din India şi China.

”Sectorul energiei se află în centrul unor transformări masive. Cererea globală creşte accelerat, urmând ca până în 2040 să fie patru ori mai mare decât era în urmă cu 30 de ani. Presiunea generată de creşterea cererii şi preocuparea privind schimbările climatice vor avea impact asupra tuturor segmentelor industriei energiei, utilităţilor şi resurselor”, spune David Trow, partener şi liderul echipei de servicii pentru sectorul de energie.

În prezent, consumul de energie la nivel global creşte mult mai rapid decât populaţia. Astfel, dacă în urmă cu cinci decenii, la o populaţie de 3,7 miliarde de oameni consumul de energie era de 5 miliarde tone echivalent petrol, până în 2020, se va cvadrupla, ajungând la 19 miliarde tone echivalent petrol. În acest răstimp, populaţia s-a dublat. Până în 2040, vor fi 9 miliarde de oameni pe planetă, iar consumul va fi de peste şase ori mai ridicat (32 miliarde tone) decât în urmă cu 50 de ani, potrivit studiului.

”Implementarea unor soluţii pentru creşterea eficienţei energetice ar putea aduce economii semnificative astfel încât cererea să avanseze cu doar 25%, în următorii 20 de ani, în loc să se dubleze. Din fericire, datorită tehnologiilor bazate pe inteligenţă artificială, analiza datelor, posibilitatea de stocare a surplusului de energie, resursele regenerabile etc, companiile au mai multe instrumente şi oportunităţi ca niciodată să realizeze cu succes schimbările necesare”, arată Andreea Mitiriţă, partener PwC România.

Principalele concluzii ale raportului arată că regenerabilele sunt sursa de energie cu cea mai rapidă creştere.

De asemenea, utilizarea gazelor naturale va creşte mult mai rapid decât cea a petrolului sau a cărbunelui.

Creşterea populaţiei şi a cererii pentru energie pun presiune pe descoperirea de noi zăcăminte de resurse şi, implicit, pe bugetele de investiţii ale producătorilor, arată studiul PwC.

Acţionarii companiilor de energie, utilităţi şi resurse insistă tot mai mult ca energia şi produsele pe care le furnizează să fie mai curate, cu amprentă de carbon redusă.

O altă concluzie este că noile tehnologii şi resursele de energie regenerabilă susţin planurile companiilor pentru eficientizarea consumului.

Avansul tehnologiilor pentru producţia de energie regenerabilă şi posibilitatea de stocare permit persoanelor şi comunităţilor locale să producă, utilizeze şi să vândă propria energie.

Firmele din reţeaua PwC sunt prezente în 158 de ţări şi oferă servicii în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

Sursa : news.ro

Curs valutar 12 august 2019. Euro în continuă scădere... Lege nouă! Românii din străinătate, care trimit bani acasă, trebuie să spună statului român cum i-au obținut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x