Antena Căutare

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care prin care Holcim România preia Somaco Grup Prefabricate

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care prin care producătorul de ciment Holcim România preia compania Somaco Grup Prefabricate.

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care prin care producătorul de ciment Holcim România preia compania Somaco Grup Prefabricate.

”Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Holcim România, parte a grupului LafargeHolcim, este specializată în producerea cimentului şi betoanelor. Grupul LafargeHolcim este activ în peste 70 de ţări, în principal în domeniul producerii de materiale de construcţii: ciment, agregate, beton şi asfalt.

În prezent, Grupul Lafarge Holcim deţine în România două fabrici de ciment, în Câmpulung (judeţ Argeş) şi în Aleşd (judeţ Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (judeţ Cluj), Roman (judeţ Iaşi) şi Bucureşti, 15 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali.

Somaco Grup Prefabricate operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuş, Timişoara, Târgovişte, Buzău, şi Roman, precum şi o fabrică destinată producţiei de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud.

Sursa : news.ro

ANCOM: Netograf, disponibil acum şi în aplicaţii pentru desktop, Android şi iOS... ANALIZĂ: Primele zece companii cu capital german prezente în România includ patru lanţuri de retail. Însumat, acestea au...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x