Antena Căutare

CSA inchide firmele de asigurari ale lui SOV. Pagube ramase: 1,9 milioane de lei

Comisia de Supraveghere a Asigu­ra­ri­lor (CSA) a decis declansarea fali­men­tului pentru companiile Delta Asigurari si Delta Addendum, pentru ca dosarele de dauna neachitate de cele doua societati sa fie platite de catre Fondul de Garantare din cadrul CSA. Cele doua companii de asi­gurare se aflau deja in lichidare voluntara.

Delta Addendum era specializata pe asi­gu­rari generale, in timp ce Delta Asigurari (actionarul principal al companiei Delta Addendum) avea ca obiect de activitate asigurarile de viata. Delta Asigurari are ca actionari PSV Company - 64,9%, MKB Romexterra Bank - 35,09% si trei persoane fizice - 0,01%. PSV Company este controlata de Elbahold Limited din Cipru - 54,36%, firma despre care se vehiculeaza ca este con­trolata de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, si Asociatia Salariatilor din Petrom - 25%, ala­turi de mai multe pers­oa­ne fizice - 10,65%.

Am decis declansarea falimentului pentru ca numai in acest fel dosarele de dauna nelichidate de cele doua societati din cauza lipsei resurselor financiare vor putea fi preluate si platite de catre De­par­­tamentul Fondul de Garantare din cadrul CSA", a declarat pre­se­dintele CSA, Angela Toncescu. Societatea Delta Asigurari are un numar de trei do­sa­re de dauna nelichidate, pentru care a constituit o rezer­va de dau­na de 19.000 de lei.

Societatea Delta Adden­dum Asigurari Generale are aproape 800 de do­sare de dauna nelichidate, va­loa­­rea pre­ten­tiilor for­mu­late de asigurati afe­rente acestor do­sare fiind de aproximativ 1,9 milioane de lei.

Potrivit CSA, ni­ci­u­na dintre aces­te doua so­cietati nu mai are con­tracte de asi­gu­rare in vigoare.

Potrivit le­gis­latiei, sumele cu­venite cre­­­dito­­rilor de asi­gurari in te­meiul unui contract de asigurare incheiat cu societatea (persoane asigurate, deti­na­tori de polite de asigurare, beneficiari ai con­tractelor de asigurare, precum si ori­care alte terte persoane prejudiciate prin nerespectarea conditiilor de asigurare ale contractelor, ale caror creante nu au fost onorate de societatea de asigurare) vor fi recuperate de la Fondul de Garantare. La finele anului 2009, cele doua societati de­ti­neau impreuna o cota totala de piata de 0,18% in functie de primele brute subscrise.

Deciziile CSA privind retragerea au­to­ri­­zatiei de functionare si declansarea procedurii falimentului la Delta Asigurari si Delta Addendum Asigurari Generale au fost comunicate societatilor in cauza si transmise spre publicare Monitorului Oficial.

Sursa: Financiarul

Pretul uleiului ar putea creste cu circa 30% in aceasta primavara... Sorin Oprescu propune concesionarea RADET...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x