Antena Căutare

Cum să plătești cu 50% mai puțin la curent! Știi care sunt cei mai mari consumatori din casa ta?!

Factura la curent poate scădea cu până la 50% dacă ții cont și respecţi setul de reguli de mai jos! În plus, este important să îți schimbi electrocasnicele cu unele eficiente energeticși să investești aparatură de control al consumului!

Factura la curent poate scădea cu până la 50% dacă ții cont și respecţi setul de reguli de mai jos! În plus, este important să îți schimbi electrocasnicele cu unele eficiente energetic și să investești aparatură de control al consumului!

Partea cea mai mică a consumului revine iluminatului – 30%. Restul de 70% reprezintă consum al aparatelor din casă. Cel mai bine este să utilizezi becuri economice, cu halogen sau de tip LED, cu o durată de viaţă de până de 10 ori mai mare decât cele cu incadescenţă şi consumă cu 75% mai puţină energie electrică.

Procentual din factură, electrocasnicele cu cel mai mare consum de energie electrică sunt:

- maşina de spălat – 10%

- aparatul de aer condiţionat – 25%

- boiler – 15%

- maşina de spălat vase – 7%

- frigiderul – 14%

Cel mai bine e să alegeţi aparatele din clasa A+++, A++, A+ şi A, chiar dacă sunt mai scumpe. Aparatele din clasa A+++ sunt cu până la 65% mai eficiente energetic, cele A++ cu până la 45%, iar cele A+ cu până la 25%, scrie capital.ro.

Obişnuieşti să plăteşti totul cu cardul? Mare greşeală! Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, explică de ce... În România, a fost lansat noul model de Dacia Duster. Arată senzaţional şi are şase roţi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x