Antena Căutare

Dan Diaconescu: Luni, vin cu 3 milioane de euro, in saci, pentru salariile angajatilor Oltchim

Dan Diaconescu a declarat, sambata, ca va aduce luni trei milioane de euro, "in saci", pentru plata salariilor angajatilor Oltchim Ramnicu Valcea si ca a prezentat OPSPI o varianta de finantare a companiei cu 91 milioane dolari, cu sprijinul Eximbank.

Diaconescu a spus ca va scoate luni cele trei milioane de euro din conturile sale deschise la OTP Bank si ii va da salariatilor inainte de eventuala semnare a contractului cu OPSPI, daca Guvernul va gasi o solutie legala in acest sens. In plus fata de cele 45 de milioane de euro din oferta pentru pachetul majoritar de actiuni al combinatului, exista o posibila finantare de 91 de milioane de dolari, prin Eximbank, a declarat Diaconescu. El a spus ca seful OPSPI, Remus Vulpescu, i-a cerut vineri seara sa ateste existenta banilor printr-un extras de cont in original, autentificat, dar ca acesta este imposibil de adus pana la finalul week-end-ului, si ca de altfel reprezentantii Oficiului nu au dorit sa continue negocierile in zilele de sambata si duminica.

De asemenea, Diaconescu a afirmat ca s-a intalnit, sambata, la un hotel din Bucuresti, cu reprezentanti ai unor investitori si cu persoane care ar urma sa administreze Oltchim, acestia sfatuindu-l sa nu semneze contractul pentru Oltchim in conditiile cerute de OPSPI.

Vineri seara, Diaconescu a sustinut ca Guvernul a transmis ca nu poate continua negocierile pentru contractul de vanzare a actiunilor Oltchim atat timp cat nu se face dovada ca exista suma de 45 de milioane de euro pentru preluarea titlurilor.

Premierul Victor Ponta a declarat ca Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa plateasca pretul pe actiuni, caz in care acesti bani ar putea fi acordati Oltchim pentru functionarea combinatului, ca imprumut de salvgardare pentru maximum sase luni, pana la transferul actiunilor. Totodata, premierul a precizat ca Guvernul este pregatit sa numeasca un nou management la Oltchim si sa dispuna administrarea speciala a combinatului daca Dan Diaconescu nu achita pana luni pretul pe actiuni, iar in maximum sase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Joi seara, Victor Ponta a declarat ca informatia conform careia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda este falsa, iar acesta nu a depus pana in prezent vreo dovada ca are banii pentru Oltchim.

Dan Diaconescu a castigat saptamana trecuta licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

FMI a aprobat a 7-a transa din acordul cu Romania: 513 milioane euro... Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, amendata pentru incalcarea Legii Concurentei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x