Antena Căutare

Declarația Unică. Termenul de depunere a fost prelungit până la 31 iulie

Termenul de depunere a Declaratiei Unice a fost prelungit pana la data de 31 iulie, conform Ministerului Finantelor Publice.

Termenul de depunere a Declarației Unice a fost prelungit până la data de 31 iulie, conform Ministerului Finanțelor Publice.

Conform unui anunț apărut pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice se educe la cunoștința cetățenilor faptul că: „În ședința de Guvern de joi, 12 iulie, s-a aprobat extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuiau să depună Declarația Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale. Termenul a fost extins deoarece atât bonificaţia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019, cât și cea acordată corespunzător pentru contribuţiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat îngreunarea Spațiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale acestui serviciu online gratuit în apropierea expirării termenului.”

De către cine se completează Declarația Unica

„Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au de asemenea obligația de a depune Declarația Unică.”

Unde poate fi depusă

Se poate depune online prin următoarele metode pe baza numelui de utilizator și a parolei sau a certificatului digital calificat, prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV) sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

O altă variant este declarația în format fizic. Acestă hârtie poate fi depusă direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau poate fi trimisă prin poștă( tip de scrisoare: recomandată cu confirmare de primire)

Ce se întâmplă dacă nu depui Declarația Unică

Potrivit art.336, alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală, cei care nu depun până pe 31 iulie Declarația Unică sunt sancționați cu o amendă cumprinsă între 50 de lei și 500 de lei.

Sursă: mfinante.ro

Declarația unică. Se depune online prin accesarea unei aplicații ANAF dedicate... Curs valutar 17 iulie. Leul se depreciază în raport cu euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x