Antena Căutare

Desfiintarea Aeroportului Baneasa, o afacere imobiliara de 300 mil. euro in Otopeni

Ministerul Transporturilor a anuntat ca vor fi mutate pe Aeroportul Henri Coanda toate cursele low cost din Baneasa. Aeroportul din Otopeni va trebui extins cu 600 ha. Aceasta intentie va declansa speculatii imobiliare in zona, asa cum s-a intamplat in 2008 in sudul Capitalei

Desi anuntata de ani buni, ideea construirii unui aeroport in sudul Bucurestiului, care sa preia cursele low cost de pe Baneasa, a fost ingropata definitiv de Ministerul Transporturilor.

Cu toate acestea, actualul ministru, Anca Boagiu, nu a renuntat la ideea de a transforma Aeroportul Aurel Vlaicu din Baneasa intr-unul destinat exclusiv zborurilor business si VIP, ba, dimpotriva, o va pune in practica pana in cel mult doi ani, cursele low cost de pe acesta urmand a fi transferate nu pe un viitor aeroport nou, ci pe Aeroportul Henry Coanda din Otopeni.

In opinia minis­trului, aceasta transformare a Aeroportului Baneasa intr-unul exclusivist ar trebui sa-i faca mandri pe bucuresteni.

Intr-un stat si o capitala europeana, cu o evolutie normala, transformarea Aeroportului Baneasa este absolut necesara. Este un pas foarte important si un mesaj foarte bun pe care il da statul roman si un mesaj foarte bun pentru bucuresteni, care se pot mandri ca au un aeroport VIP, ca in alte tari", a declarat, ieri, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Prin urmare, incepand din vara lui 2011 va fi finalizata reorganizarea interioara a Aeroportului Baneasa, in urma unei investitii de un milion de euro, majoritatea curselor care vor ateriza aici urmand a fi cu aeronave de capacitate mica, de opt-zece locuri. De asemenea, dupa reorganizarea aeroportului, minimum 80% din pasageri vor fi din categoria business, insa vor exista si terminale dedicate exclusiv VIP-urilor.

Posibila afacere imobiliara

Autoritatile au insa planuri si in privinta Aeroportului Otopeni, care ar trebui sa faca fata unui trafic mult mai mare de curse si de calatori. Astfel, se are in vedere, potrivit conducerii companiei Aeropor­turi Bucuresti, extinderea cu minimum 600 de hectare a actualei suprafete a Aeroportului Henri Coanda, pentru care se pregatesc deja exproprieri.

Tot articolul, in Financiarul

Deficitul comercial a scazut cu 4,7% la zece luni, la 7,7 miliarde de euro... Isarescu: Pentru a avea un brand de tara e nevoie de mai multe branduri puternice in interior...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x