Antena Căutare

Din iulie, ANAF pune iar popriri pe conturi. Ministrul Finanțelor: "Până la final se an se recuperează toţi banii"

ANAF schimbă sistemul de popriri puse pe conturile românilor care au datorii la stat, a anunțat recent Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, la Antena 3. 

ANAF schimbă sistemul de popriri puse pe conturile românilor care au datorii la stat, a anunțat recent Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Potrivit lui Teodorovici, începând de luna aceasta ANAF va institui poprirea electronică pe conturile românilor datori.

"Azi am avut pe birou nota de la colegi, ceea ce am cerut, nota pentru a informa mâine, în şedinţă, Guvernul despre modul în care această poprire va deveni electronic efectuată, fără să se mai trezească omul cu sume de bani blocate, plata, pentru ca, după aia, deblocarea să dureze n zile, firma sau persoana fizică. (...) Eu am promis că se va schimba şi mâine în Guvern avem o informare exactă în acest sens. Începând cu luna iulie se face modificarea legislativă. Am făcut deja, este o aplicaţie la ANAF care va ţine legătura cu toate băncile, va comunica efectiv suma de plată (...) ANAF va notifica şi banca va popri exact suma pe care acea persoană sau firmă o are de plătit. O să vedeţi prezentarea în următoarele zile, exact noul mecanism cum va fi aplicat. Adică lumea va fi mulţumită, şi companiile, nu se vor mai crea astfel de blocaje sau abuzuri din partea ANAF", a explicat Teodorovici, la Antena 3.

Sute de locuri de muncă din România vor dispărea! Meseriile cele mai afectate de noile tehnologii... Afacerile din comerţul cu amănuntul au încetinit în mai, cu o creştere de 3,9%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x