Antena Căutare

Doar un roman din 5 are incredere in banci

Doar 18% dintre romani au o opinie pozitiva referitoare la bancile locale, cel mai mic nivel de incredere din Europa Centrala si de Est si Orientul Mijlociu, reiese dintr-un studiu Synovate, conform antena3.ro.

Potrivit aceluiasi sondaj, nici ungurii (84%) si grecii (83%) nu au o parere buna despre bancile internationale.
Cele mai scazute scoruri pentru bancile locale au fost inregistrate in Romania si Ucraina 18%, respectiv 24% din respondenti avand o opinie pozitiva.

"Criza financiara globala a afectat increderea populatiei in banci si opinia lor generala vis-a-vis de sectorul bancar, dar clientii din regiunea Europa Centrala si de Est si Orientul Mijlociu afiseaza o loialitate relativ puternica fata de institutiile financiare", se mai arata in studiu.

Clientii cei mai loiali fata de banca lor reprezinta 59% in Arabia Saudita, in timp ce nivelul cel mai scazut de loialitate a fost inregistrat in Slovacia (doar 18%).

Analiza a mai aratat ca, in majoritatea tarilor, clientii aleg sa ceara in primul rand sfatul membrilor din familie pentru aspecte financiare. Astfel, in Arabia Saudita clientii bancilor discuta in primul rand cu prietenii si colegii, in timp ce in Polonia clientii prefera sa discute mai intai cu bancile pentru sfaturi financiare.

Foto: Intact Images

Apple si Google, cele mai apreciate companii din lume... Verdictul germanilor: Turismul din Romania e cu 7-8 ani in urma celui bulgaresc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x