Antena Căutare

Dupa dezvoltatorii imobiliari, valul de insolvente a ajuns la centrele comerciale

Blocuri din ansamblul Terra Residence sunt scoase la vanzare din cauza unei fraude de 14 mil. euro. Dupa Vitantis Shopping Center din Bucuresti, Iulius Mall Cluj, City Park Constanta si Carrefour cer insolventa unor chiriasi sau parteneri de afaceri.

PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul judiciar al Terra Vision, a scos la vanzare doua blocuri de locuinte din cele trei nefinalizate in complexul rezidential Terra Residence din Voluntari, dezvoltatorul avand da to rii de 143 de milioane de lei, din care 83 de mili oane de lei catre BCR. Terra Vision este in reorganizare, iar pana la finalizarea planului adminis tratorul judiciar va pastra in intregime conduce rea activitatii, avand in vedere ca anterior deschiderii procedurii de insolventa, managementul Terra Vision si-a insusit fraudulos sume care pot depasi 14 milioane de euro.

In raportul de reorganizare se mai arata ca aso ciatul majoritar a incasat, in cele mai multe cazu ri, contravaloarea avansurilor sau a pretului apartamentelor in numerar, direct de la cum paratori, fara a elibera ulterior chitanta si fara a inregistra aceste sume in contabilitate, iar in unele situatii, acesta a incasat avansul sau pretul apar tamentelor direct in conturile sale personale, fara ca, ulterior, sa le restituie firmei in intregime.

Contabilitatea a fost tinuta in mod defectuos, in mod deliberat, nu meroase tranzactii nefiind inregistrate in con tabilitatea debitoarei ca urmare a nefurnizarii do cumentelor justificative catre firma de contabili tate, iar o suprafata de teren si un numar de patru autoturisme au fost trans ferate in mod frau dulos", potrivit PwC. Firma este detinuta de Daniel Thomas, care controleaza 90% din partile sociale, si de Sorin Alexandru Balint, cu 10% din capital.

Tot articolul, in Financiarul

Delegatia FMI incepe, marti, cea de-a saptea misiune de evaluare in Romania... FMI vrea sa lichideze companiile cu datorii istorice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x