Antena Căutare

Economia germană a evitat recesiunea în trimestrul trei, cu o creştere de doar 0,1% faţă de trimestrul anterior

Economia germană a evitat recesiunea în trimestrul al treilea, cheltuielile de cconsum contribuind la o creştere de 0,1% faţă de trimestrul anterior, contrazicând aşteptările unei contracţii, potrivit datelor preliminare publicate joi, transmite Reuters.

În termeni anuali, PIB-ul celei mai mari economii ale Europei a avansat cu 0,5% în intervalul iulie-septembrie, după o expansiune de 0,3% în perioada aprilie-iunie, conform datelor ajustate la sezon ale Biroului Federal pentru Statistică.

Cheltuielile populaţiei au fost mai ridicat comparativ cu trimestrul al doilea, iar statul a majorat la rândul său cheltuielile, potrivit biroului de statistică, iar creşterea economică a fost susţinută şi de sectorul construcţiilor.

”Nu avem o recesiune tehnică, dar datele referitoare la creştere sunt încă orea slabe”, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

În timp ce exporturile au crescut, importurile au rămas aproximativ la nivelul trimestrului al doilea, ceea ce sugerează un efect pozitiv al comerţului în economie.

Biroul de statistică a revizuit în sens negativ evoluţia PIB din trimestrul al doilea, la o contracţie de 0,2% faţă de trimestrul anterior, de la un declin de 0,1% rraportat iniţial.

Analiştii intervievaţi de Reuters anticipau pentru trimestrul al treilea o contracţie de 0,1% faţă de trimestrul anterior şi o creştere de 0,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în termeni ajustaţi la sezon.

Sursa : news.ro

Cîţu: Economia României a fost condusă în ultimii trei ani după două bugete, pe modelul Al Capone. Totul a fost premedit... „Situația pensiilor e cruntă. Trebuie să găsim urgent soluții”! Ce se va întâmpla cu plata și creșterea pensiilor în urm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x