Căutare Live

Epidemia de pestă porcină din China reconfigurează piaţa mondială a cărnii

China trebuie să înlocuiască milioanele de porci ucişi de pesta porcină agricană, ceea ce urcă preţurile, afacerile şi profiturile producătorilor de carne din Europa şi America de Sud, reconfigurând pieţele mondiale ale cărnii de porc, vită şi pui la nivel mondial, transmite Reuters.

Uniunea Europeană, al doilea mare producător de carne de porc din lume după China, a mărit vânzările către statul asiatic, dat poate acoperi doar o parte din deficitul provocat de pesta porcină. Argentina şi Brazilia au aprobat noi planuri de expert pentru a satisface cererea şi vând carne de vită şi de pui, precum şi carne de porc. Producătorii americani sunt afectaţi în sschimb de tarifele impuse de Beijing.

Alte state asiatice sunt la rândul lor gata să crească importurile, pentru că şi ele se confruntă cu focare de pestă porcină. Vietnam, Filipine, Coreea de Sud şi de Nord, Laos, Myanmar şi Cambodgia fac eforturi să aducă sub control boala care este mortală pentru porci dar care nu este dăunătoare pentru oameni.

”Sunt veşti foarte bune pentru cei implicaţi în procesare şi au licenţe de export în China”, a declarat Justin Sherrard, analist la Rabobank.

Între procesatorii majori de carne de porc din Uniunea Europenă se află Danish Crown, Tonnies Group şi Vion Food Group, dar piaţa este fragmentată, cu mulţi producători mici şi mijlocii.

Deficitul de carne de porc de pe piaţa chineză a fost agravat de apropierea anului nou chinezesc, la sfârşitul lui ianuarie, când carnea de porc, în special chifteluţele de porc, au un rol major în oferta alimentară.

Danish Crown, unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din Europa, a anunţat că a avut loc o creştere clară a cererii din China, înaintea anului nou, şi că este optimist în privinţa perspectivei anului 2020.

Grupul agricol chinez COFCO a anunţat în această săptămână că a comvenit achiziţia de carne de porc în valoare de 100 de milioane de dolari de la Danish Crown, în 2020, pentru a atenua deficitul de pe piaţa internă.

Rabobank estimează că efectivul de porci din China, cel mai mare din lume, a scăzut la jumătate în primele opt luni ale anului 2019, fiind probabil să scadă cu 55% până la sfârşitul acestui an.

Multe fabrici de carne din Argentina şi Brazilia au primit recent aprobări pentru exporturi în China, de carne de vită, porc şi pui.

Sursa : news.ro

Vești excelente pentru românii cu rate în lei. ROBOR la 3 luni scade la cel mai redus nivel din ianuarie... Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 3,05%, cel mai mic nivel din iunie 2018...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri