Antena Căutare

Eugen Radulescu, BNR: 30% dintre bugetari sa plece in 2012

Eugen Radulescu, director al Bancii Nationale a Romaniei, a declarat recent ca in anul urmator trebuie reduse cheltuielile bugetare, astfel ca 30% dintre bugetari ar putea fi concediati.

''Nu exista in acest moment un plan de noi taieri, noi reduceri, in afara de ce s-a facut anul trecut. In Proiectul de Guvern, pe cresterea de 3-4% nu s-a precizat nimic despre o viitoare reducere a numarului de bugetari. In momentul in care va avea loc o crestere economica se poate discuta despre asa ceva.[...] Dar mai degraba reducem aducem bani la bugetul de stat prin lupta fiscala si atragere investitorilor'', a spus fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, miercuri seara in emisiunea "Sinteza Zilei".

Purtatorul de cuvant al BNR a intervenit in direct in emisiune pentru a clarifica situatie, acesta spunand ca Radulescu nu este in masura sa faca anunturi oficiale din partea institutiei nationale.

Eugen Radulescu a mai declarat de asemenea ca "impozitarea pensiilor in 2012 este o decizie rationala".

"Putem reduce cheltuielile materiale, cu sanatatea, spre exemplu, dar nici una dintre masuri nu va rezolva problema, in conditiile in care in Romania nu exista resursele suficiente. Nimeni pana in acest moment nu a venit cu masuri efective, care inseamna bani. America sau China cresc pentru ca pompeaza bani, pentru ca s-a renuntat la paradigma economica care spune sa nu emiti masa monetara si eu emit. Europa este blocata intr-un model vechi din care nu poate sa iasa, iar la fel este si Romania. Nici reducerea evaziunii fiscale nu rezolva problema", a mai spus Sebastian Vladescu.

Foto: Bloombizz.ro

The Telegraph: Trei afaceri romanesti, in "Top 100 Start-Up"... Incep lucrarile pe autostrazile Timisoara – Lugoj si Nadlac – Arad. Termen de finalizare, 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x