Antena Căutare

Fă rost de bani rapid! Află de aici cum!

Ținând cont de nivelul de trai din România, nevoia de bani este o situație întâlnită de mulți dintre noi, cel puțin o dată. Chiar dacă salariul îți ajunge pentru cheltuielile curente, de la o lună la alta, pot apărea situații neprevăzute ce să te pună în dificultate, din punct de vedere financiar.

Fă rost de bani rapid! Află de aici cum!

pixabay.com

Dacă nu ai economii, trebuie să găsești o soluție pentru a face rost de bani cât mai rapid, iar dacă nu ai nicio idee despre cum trebuie să procedezi, îți dăm o mână de ajutor.

Amanetează bunuri de valoare

Casele de amanet sunt o sursă de încredere de unde poți face rost de bani rapid și fără mari bătăi de cap. Tot ce trebuie să faci este să oferi gaj unul sau mai multe bunuri, în schimbul cărora vei obține pe loc suma dorită, cu posibilitatea de a le recupera ulterior, odată cu returnarea banilor și a unui comision micuț. Indiferent că este vorba de obiecte electrocasnice, bijuterii, obiecte de artă și alte bunuri de valoare, trebuie să te decizi, mai întâi, ce vei lăsa la amanet. Obiectul ales trebuie să aibă o valoare cel puțin egală cu suma de care ai nevoie, întrucât acesta va fi evaluat de angajații de la casa de amanet înainte de a-ți da banii. Este vorba, practic, de un împrumut cu garanție, doar că nu trebuie să îți faci griji că o să ai probleme dacă nu vei putea returna banii. În această situație, nu se întâmplă nimic, iar tranzacția nu mai este un împrumut, ci o vânzare-cumpărare a bunului pentru care ai obținut banii de la casa de amanet.

Vinde obiectele de care nu mai ai nevoie

O altă soluție să faci rost de bani constă în vânzarea lucrurilor care nu îți mai sunt de trebuință. Dacă ți-ai schimbat recent televizorul, calculatorul sau laptopul, iar aparatele vechi zac prin casă, este momentul oportun să scapi de ele. Împuști doi iepuri dintr-o dată: faci și rost de bani și îți creezi și mai mult spațiu în locuință. Poți da un anunț pe un site de mică publicitate sau poți merge, la final de săptămână, într-un târg de lucruri second-hand. De asemenea, nu e o ideea rea să printezi mai multe anunțuri de vânzare pe care să le afișezi prin cartier, în locuri cât mai vizibile.

Schimbă valută

Mulți oameni preferă să își păstreze economiile în valută, fiind vorba de monede mult mai stabile, a căror valoare poate crește odată cu trecerea timpului. Dacă și tu ai euro sau dolari, mergi la o casă de schimb valutar în București sau oriunde în țară, pentru a obține lei în schimbul lor. Avantajul oferit de casele de schimb față de instituțiile bancare constă în posibilitatea negocierii cursului valutar la care să se efectueze schimbul. Cu cât suma de bani pe care vrei să o schimbi este mai mare, cu atât ai șanse de a beneficia de un curs mai avantajos. Totodată, casele de schimb valutar au un curs mai bun decât băncile, acesta fiind un argument în plus care le recomandă drept o soluție eficientă de a face rapid rost de bani.

Totodată, dacă nevoia de bani nu este una stringentă, poți încerca o serie de alte variante pentru a câștiga mai mult, însă, într-un interval de timp ceva mai îndelungat. De exemplu, îți poți renegocia salariul sau poți găsi un job part-time. Dacă ai unele abilități, o idee inspirată este să te lansezi în freelancing sau chiar să-ți deschizi o afacere proprie.

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut miercuri la 2,23%... Comisia Europeană: Niciunul din cele şapte state membre din afara zonei euro, inclusiv România, nu îndeplineşte criteriu...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Desert simplu și delicios, de vară
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x