Antena Căutare

FMI a aprobat a saptea transa de imprumut pentru Romania

FMI a aprobat, vineri, eliberarea celei de-a saptea transe din imprumutul acordat Romaniei, de aproximativ 900 de milioane de euro. Banii vor fi virati, cel mai probabil luni, in contul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), potrivit Mediafax.


Acordarea transei a fost amanata din luna decembrie pentru ianuarie pentru nu au fost aprobate la timp legea salarizarii, bugetul pe 2011 si reforma pensiilor.

Pe 25 ianuarie a va veni la Bucuresti o noua misiune FMI, care a evalua indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru al acestui an si pentru discutii cu privire la un nou acord, de tip preventiv.

In perioada aprilie-mai va avea loc ultima evaluare a acordului. Atunci vor fi analizate criteriile agreate pentru primul trimestru si vor fi definitivati parametrii finali ai noului aranjament.

Pana in prezent Romania a primit de la Fond 11,27 miliarde de euro. La aceasta suma se va adauga transa aprobata vineri, precum si ultima partea a imprumutului, de 874 milioane de drepturi speciale de tragere (circa un miliard de euro).

sursa:Antena3.ro


Afacerile din comert au scazut cu 7,6% in noiembrie 2010, fata de aceeasi perioada din 2009... Mark Mobius: Leul este supraevaluat cu peste 50%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x