Căutare Live

Fondul Proprietatea a plasat 1,7% din active pe piata din Austria

Fondul Proprietatea a inregistrat in primul trimestru un profit net de 14 milioane de lei (3,3 mili­oane de euro), fata de pierderi de 23 de milioane de lei in perioada similara a anului trecut, care au fost determinate de cheltuielile mari din diferente de curs valu­tar, in valoare de 38,3 mili­oa­ne de lei. Spre comparatie, in primele trei luni ale acestui an costurile din diferentele de curs valutar au fost de numai 309.000 lei.

In primul trimestru, Fondul si-a majorat participatiile detinute la Alro, Azomures si BRD. Totodata, FP a achizitionat pe Bursa de la Viena actiuni la Erste Group Bank si Raiffeisen Bank International.

La finalul lunii martie pachetul de actiuni Raiffeisen valora 137,8 milioane de lei, iar cel de la Erste 143,1 milioane de lei, ceea ce inseam­na, in total, aproxi­mativ 1,7% din valoarea acti­velor.

Totodata, actiunile BRD erau evaluate la 175,6 milioane de lei, iar la Alro la 195,8 mi­li­oane de lei. Cele mai importante pachete de actiuni la companii listate erau la OMV Petrom (4,875 mld. lei), Transgaz (478 mil. lei) si Transelectrica (270,5 mil. lei). Veniturile din T1 2011, de 33,3 milioane de lei (7,8 mil. euro), au fost cu 66% mai mari decat cele din perioada similara a anului trecut, iar cheltuielile totale au scazut de 2,3 ori, la 18,5 milioane de lei (4,4 mil. euro).

Tot articolul, in Financiarul

Romania, locul 6 in UE la avansul exporturilor. La importuri, locul 10!... Doua miliarde de dolari, gaura din bula imobiliara...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri