Antena Căutare

Fostul presedinte ANRE, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Deputatul UDMR Olosz Gergely, fost presedinte ANRE in perioada 2007-2008, a fost trimis in judecata. El este acuzat de trafic de influenta, alaturi de patru reprezentanti ai unor firme, pe care i-ar fi ajutat sa obtina contracte oneroase, cerand in schimb peste 500.000 de euro si 400.000 de lei, informeaza Mediafax.

In acelasi dosar vor fi judecati Ion Bircina si Costin Iliescu, reprezentanti ai mai multor societati comerciale, pe care procurorii anticoruptie ii acuza de asociere in vederea savarsirii infractiunii de cumparare de influenta si cumparare de influenta, in forma continuata.

Procurorii l-au trimis in judecata si pe Catalin Stan, administrator de drept la SC Power Plus SRL, pentru asociere in vederea savarsirii infractiunii de cumparare de influenta. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In perioada mai 2010 - februarie 2011, Ion Bircina, Costin Iliescu, Catalin Stan si Ovidiu Ionel Badea s-au asociat cu scopul de a cumpara influenta lui Olosz Gergely, in vederea obtinerii de contracte oneroase pentru firmele a caror activitate o coordonau prin asociere.

In acest context, in perioada mai 2010 - 29 septembrie 2010, deputatul Olosz Gergely, fost presedinte al ANRE, a pretins, pentru sine si pentru altul, de la cei trei suma de 516.000 de euro, disimulata intr-un contract de consultanta intre SC Power Plus SRL, firma controlata de grupul Bircina, si o alta societate comerciala tip off shore.

"Din suma pretinsa, Power Plus SRL a transferat in conturile acestui off shore suma totala de 384.000 euro pe baza unor dispozitii de plata intocmite in fals de inculpatul Stan Catalin", au notat procurorii in documentul citat de Mediafax.

Procurorii il mai acuza pe Olosz Gergely ca in perioada septembrie - noiembrie 2010 a pretins de la aceleasi persoane si a primit pentru sine, direct, suma de 400.000 lei.

In schimbul banilor, Olosz Gergely si-a exercitat influenta, respectiv a lasat sa se creada ca are influenta pe langa o persoana cu functie de conducere din cadrul CEZ Romania SA, sustin procurorii DNA.

De asemenea, in perioada noiembrie 2010-februarie 2011, Olosz Gergely si-a folosit influenta, "astfel cum a fost cumparata de grupul Bircina", pe langa o persoana cu functie de decizie din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru a o determina sa faca anumite acte prin care sa favorizeze interesele comerciale ale grupului Bircina legate de investitii din fonduri europene pe directia Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura.

Foto: Intactimages

Ponta s-a enervat: Proiectul privind majorarea taxelor si a impozitelor, scos de pe site-ul Ministerului de Finante... "Joaca" de-a cresterea impozitelor - MFP: Actualizarea taxelor locale cu inflatia, obligatie stabilita prin Co...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x