Antena Căutare

France Telecom-Orange: "nu planuim sa vindem operatiunile din Romania"

Dupa "furtuna” mediatica de ieri, starnita de declaratiile confuze ale oficialilor France Telecom, odata cu prezentarea raportului trimestrial, operatorul se vede nevoit sa vina cu noi declaratii. Astfel, se infirma intentia de a vinde operatiunile de pe pietele europene, inclusiv cese din Romania.

"Evaluarea strategica a portofoliului detinut de catre grup nu este o operatiune noua si a mai fost mentionata de catre Stephane Richard, CEO France Telecom - Orange (...) Acesta a declarat ca grupul va face o analiza a portofoliului activelor pentru a-si optimiza performanta operationala si a aduce un plus de valoare in fiecare tara (...)
In cel mai rau caz, in urma acestei evaluari s-ar putea lua decizia de a vinde operatiuni, insa, in acelasi timp, evaluarea ar putea sta la baza unor proiecte de consolidare (cum ar fi, de exemplu, joint-venture in Marea Britanie, propunerea de fuziune din Elvetia sau proiectele de folosire in comun a retelei in Polonia/Austria).
Cu toate acestea, in momentul de fata nu s-a luat nicio decizie de a vinde sau de a ne consolida operatiunile de pe nicio piata europeana si nici nu avem un astfel de proiect in curs de implementare
", precizeaza oficialii companiei, intr-un comunicat de presa.

Potrivit directorului financiar al grupului FT, Gervais Pellissier, citat ieri de Bloomberg, pe langa Franta, Polonia si Spania, "toate celelalte tari sunt incluse in aceasta evaluare", care are scopul de a examina oportunitatile de consolidare, dar si de vanzare a operatiunilor.

Conducerea FT-Orange revine azi si arata ca vor continua "sa investeasca in fiecare tara europeana in care sunt prezenti".

Sursa: Jurnalul National

Australienii cauta gaze in Romania... Schimbari marca Ariton: Noul sef al Transelectrica, expert in IT...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x