Antena Căutare

Gazprom nu poate livra Europei volume suplimentare de gaze din cauza gerului

Valul de frig isi pune in continuare amprenta pe livrarile de gaze suplimentare solicitate de Europa occidentala. Vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, a declarat ca gigantul rus nu poate raspunde solicitarilor unor volume in plus de gaze din aceasta cauza, conform unor surse ruse de presa preluate de AFP.

Mai mult decat atat, Gazprom trebuie sa asigure necesarul de gaze naturale al Rusiei, a declarat seful guvernului de la Moscova, Vladimir Putin.

In contextul gerurilor naprasnice care au pus stapanire pe tarile europene, inclusiv Rusia, si pe fondul informatiilor privind reducerea livrarile de gaze de catre gigantul Gazprom, premierul Vladimir Putin a declarat astazi ca prioritatea intreprinderii este de a asigura necesarul intern al tarii.



"Va rog sa depuneti toate eforturile posibile pentru a onora solicitarile partenerilor de peste hotare, tinand cont de faptul ca datoria energeticienilor in general, iar a Gazprom in principal, este aceea de a asigura consumul intern al Rusiei, al clientilor din Rusia. Aceasta este o misiune primordiala", a spus Putin la o intalnire cu vicepremierul Igor Sechin si cu vecepresedintii Gazprom, Aleksandr Medvedev si Andrei Kruglov.

Joi, Medvedev s-a declarat "uimit" de stirile potrivit carora livrarile de gaze naturale rusesti catre Europa au fost reduse in ultimele zile, adaugand ca de fapt grupul rus si-a majorat exporturile in conditiile in care Europa a fost afectata de temperaturi extrem de scazute, potrivit Reuters.


Comisia europeana a anuntat ieri ca Gazprom a redus livrarile in 10 tari ale UE: Polonia, Slovaia, Austria, Ungaria, Bulgaria, Romania, Grecia, Italia si Germania. Pe acest fundal, tot ieri compania rusa a declarat ca Ucraina, principala tara de tranzit a gazelor rusesti, preia o cantitate mai mare de carburant fata de cea prevazuta in contract.

Alimentarea cu gaze se desfasoara normal. Gazprom livreaza Romaniei cantitatile solicitate... FMI a revizuit in scadere prognoza de crestere economica a Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x