Antena Căutare

Gheorghe Ialomitianu: Reducerea TVA la alimente nu va ieftini produsele

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, afirma ca intrarea in vigoare a legii care prevede reducerea TVA-ului la alimentele de baza de la 24% la 5% nu va duce la ieftinirea produselor.

Ialomitianu a mai spus ca va incerca sa-i convinga pe deputati sa reexamineze aceasta legea, pentru ca reducerea TVA-ului va pune in pericol cheltuielile cu salariile, cele sociale si investitiile.

"Voi avea discutii cu parlamentarii din Camera Deputatilor si le voi spune ca trebuie sa revizuieasca legea, pentru ca punem in pericol salariile, cheltuielile sociale si investitiile programate pentru acest an. Romania nu-si permite acum un TVA redus. Din experienta anterioara, preturile nu au scazut, si mai mult decat atat, am asistat atunci la o crestere a evaziunii fiscale, se contrafaceau foarte multe produse", a spus Ialomitianu.

Senatul a respins, miercuri, cererea de reexaminare formulata de presedintele Basescu asupra legii reducerii TVA la 5% pentru alimentele de baza. Astfel, a fost mentinut textul legislativ initial.

Sursa: Antena3

FMI a aprobat un nou acord cu Romania... Leul “musca” inca o data din euro. Vezi cursul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x