Antena Căutare

Gheorghe Ialomitianu: "Veniturile in 2012 vor fi mai mari decat am anticipat"

Fostul ministrul al Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, sustine ca nu suntem in recesiune si este convins ca veniturile in 2012 vor fi mai mari decat s-a prognozat in buget.

"Cred ca ne-am grabit spunand ca suntem in recesiune. Datele le avem numai in aprilie cand Institutul National de Statistica ne spune care a fost cresterea in primul trimestru. Cred ca datele din luna februarie spun ca s-a inregsitrat o reducere a activitatii dar noi analizam trimestru pe trimestru", a declarat Ialomitianu, conform Hotnews.


Ministrului Finantelor, Bogdan Dragoi, a avertizat la sfarsitul saptamanii trecute ca economia s-ar putea contracta in primul trimestru comparativ cu ultimul trimestru din 2011, ceea ce va echivala cu intrarea in recesiune tehnica.

"Ministerul Finantelor Publice calculeaza care este impactul privind reintregirea salariilor, revenind la cele din 2010. Le-am majorat la 1 ianuarie cu 15%. Suntem datori fata de aceste persoane cu diferenta de 15%. [...] Sunt convins ca veniturile in 2012 vor fi mai mari decat am prognozat in buget, luand in calcul luna ianuarie. Cred ca sunt solutii pentru a pune in aplicare aceste decizii", a mai spus, luni, fostul ministrul al Finantelor Publice.

Fostul ministru a precizat ca fondurile necesare pentru aceasta crestere salariala ar putea veni din solutii precum "reducerea evaziunii care este prinsa si in strategia fiscal-bugetara" si "o analiza severa privind cheltuierea banului public" si anume pe bunuri si servicii.

foto: Intact Images

Grup important de turism: Romania este o destinatie total necunoscuta pentru turistii germani... Rata inflatiei, la un nou minim istoric: 2,59%...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x