Antena Căutare

Gigantul american Google si-a deschis birou la Bucuresti

Dupa ce a anuntat in repetate ran­duri ca va avea o repre­zen­tan­ta pe plan local, gigantul Google a deschis la 1 noiem­brie un birou in Romania, coordonat de fostul director de marketing si business al filialei locale Microsoft, Dan Bulucea.



La mai bine de doi ani dupa ce com­pania a ramas fara un reprezentant pe piata locala, Google l-a numit in Romania pe Dan Bulucea ca director general si a deschis, incepand cu 1 noiembrie, un birou local. „Scopul Google este de a oferi utilizatorilor romani, care sunt foarte activi online, si mai multe instru­mente utile si inovatoare in limba locala, precum si de a ajuta companiile roma­nesti sa aiba o prezenta online si sa isi dezvolte afacerile prin intermediul internetului. Romania este o tara foarte interesanta pentru Google, unde vedem oportunitati atat in ceea ce priveste utilizatorii individuali, cat si compa­niile", a declarat intr-un comunicat direc­torul general al Google Romania, Dan Bulucea.






Ce servicii ofera gigantul american pe piata romaneasca

Chiar daca nu a avut un birou local, compania americana fondata de Sergey Brin si Larry Page oferea deja servicii in Romania. Potrivit unui oficial al Google, prezent in Romania in luna martie a acestui an, aproximativ 97% dintre utili­zatorii romani de internet folosesc motorul de cautare al com­paniei. De alt­fel, motorul de cautare este si localizat, fiind disponibila versi­u­nea google.ro.

In luna aprilie a acestui an, Google a lansat si serviciul online Google Maps, disponibil pe adresa maps.google.ro, care permite utili­zatorilor sa acceseze sau sa creeze harti, sa caute companii si sa plaseze anunturi gratuite. In limba romana mai sunt disponibile Google Places, Google Apps, Google Translate, Adwords, Adsense etc., iar utilizatorii au acces si la serviciul de e-mail gmail.com.

Noul sef are experienta de 12 ani la concurenta

Dan Bulucea a demisionat in prima­vara acestui an din functia de director de marketing si business al Microsoft Roma­­nia, pe care o ocupa din 2006, pre­zen­tandu-si decizia pe pagina de Face­book a companiei. „Dupa aproape 12 ani de Microsoft, dupa multe joburi atat de diverse, de la sales la marketing, de la pro­movat tehnologie la business mana­gement, de la roluri locale la cele regio­nale traite pe alte meleaguri, schimbarea mi-a intrat in sange, dorinta de-a face totdeauna ceva nou care ma face mai bun.

E vremea schimbarii si, de data asta, am hotarat sa ma uit in afara com­paniei. De la sfarsitul lunii aprilie voi indraz­ni sa caut o noua cale, bucuros si nerabdator sa vad ce-mi poate oferi!", scria la sfarsitul lunii martie Dan Bulu­cea pe contul de Facebook al Micro­soft. Printre responsabilitatile lui Bulucea in cadrul Microsoft au fost promovarea si adoptia platformei Microsoft in Roma­nia. Inainte de a se alatura Microsoft, Dan Bulucea au fost General Manager al Salient Romania, un important produ­cator de PC-uri. Dan Bulucea detine un Executive MBA si este licentiat in Infor­matica.

Anuntul inaugurarii noului birou al companiei Google in Romania vine la doar o zi dupa ce Intel a anuntat ca va deschide un centru european de cercetare si dezvoltare la Bucuresti. Companii americane ca Oracle, IBM, Adobe, HP, Microsoft au deja birouri locale.

Citeste financiarul.com

Analisti: BNR va mentine dobanda la 6,25%... City Mall a intrat in faliment...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x