Antena Căutare

Guvernul o vrea pe Elena Udrea stapana banilor europeni

Oficialii de la Bruxelles au cerut Executivului masuri concrete pentru absorbtia banilor UE, dar au primit-o la schimb pe ministresa.

Comisia Europeana se roaga de Romania sa isi ia cele 20 de miliarde de euro, fonduri nerambursabile, pe care le are la dispozitie numai pana in 2013. Jurnalul National a intrat in posesia unei informatii care depaseste limita oricarei imaginatii.

Astfel, o scrisoare trimisa Guvernului Romaniei de catre oficialii UE explica negru pe alb care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca tara noastra sa isi creasca ritmul de absorbtie ai celor 20 de miliarde.

In loc de strategie sau propuneri, Bruxellesul a primit un raspuns halucinant. Solutia care a venit de la Bucuresti a fost scurta si la obiect: Elena Udrea!

Ministrul Dezvoltarii s-a cerut stapana fondurilor. Practic, Udrea a vrut sa fie sef unic, sa gestioneze cu profesionalism si dedicatie toate procedurile pe fondurile europene! Farmecele Elenei Udrea nu au avut insa trecere la Bruxelles. Comisia Europeana a refuzat propunerea, care a fost cu adevarat tentanta. Si acum, trecand la lucruri mult mai serioase, situatia Romaniei nu este deloc roz.

Daca pana acum, tara noastra a absorbit, conform rapoartelor Comisiei Europeane, doar 8% fonduri europene alocate este practic imposibil sa luam cele 20 de miliarde de euro in doi ani.

Asadar, Jose Manuel Barrosso, presedintele Comisiei Europene si comisarul pentru Dezvoltare Regionala, Johannes Hahn au explicat in scrisoarea trimisa Guvernului Romaniei urmatoarele: pentru o mai buna absorbtie trebuie modificata legislatia, o reorganizare a Ministerului Dezvoltarii ar fi mai mult decat necesara, domeniul transporturi ar trebui sa aiba alocate fonduri special, exproprierile sa se desfasoare lejer.

Tot articolul, in Jurnalul National

Actionarii minoritari ai RCS&RDS confirma negocierile pentru preluarea UPC... FIC: Vezi "Top 10 investitii" ce trebuie finalizate de autoritati!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x