Antena Căutare

Guvernul se reuneşte în şedinţă, fiind aşteptate primele măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoarele afectate de pandemia de coronavirus

Guvernul Orban se reuneşte, miercuri, în sistem teleconferinţă, pentru a adopta un prim set de măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoarele afectate de pandemia de coronavirus. Premierul Ludovic Orban a anunţat că se va da ”un puternic semnal angajaţilor şi economiei”.

Şedinţa de Guvern, care va avea loc în sistem de teleconferinţă, este programată la ora 17.00.

În cadrul ei se vor adopta măsuri care ar trebui să contracareze criza generată de pandemia de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va adopta un prim set de măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoarele afectate.

"Vom da un puternic semnal angajaţilor şi economiei: Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare economice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în şedinţa de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor”, a declarat, marţi, Ludovic Orban.

Măsurile care vor fi analizate şi adoptate miercuri de Guvern vizează creşterea lichidităţii companiilor, sprijinirea plăţii şomajului tehnic de către companii pentru angajaţii care îşi vor suspenda temporar activitatea, reducerea interacţiunii directe a cetăţenilor cu instituţiile statului, o măsură în acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale; stimularea capacităţilor de producţie pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, respectiv materiale sanitare de protecţie, dezinfectanţi.

La rândul său, ministrul Finanţelor Publice a anunţat, marţi seară, la Digi 24, că statul este pregătit să susţină economia, fiind gândite mai multe măsuri, al căror impact financiar este estimat la 2% din PIB.

Pentru a reduce răspândirea pandemiei de coronavirus, autorităţile au adoptat, progresiv, mai multe măsuri care au afectat companiile şi angajaţii din multiple sectoare.

Sursa : news.ro

Acţiunile europene au închis în creştere, revenind de la un minim al ultimilor şapte ani datorită titlurilor spaniole... Wall Street a închis marţi în creştere, investitorii salutând un plan de până la 1.000 de miliarde de dolari al lui Trum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x