Antena Căutare

Guvernul vrea mai multi bani la buget: Impozit pe piscine, la fel ca pe imobile

Cine are piscina, trebuie sa plateasca. La asta s-au gandit oficialii Ministerului Finantelor, care vor sa introduca de anul viitor impozitul pe piscina.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor a declarat ca piscinele construite pe proprietatile individuale vor fi impozitate la fel cum se taxeaza cladirile sau terenurile, Finantele fiind decise sa elimine cat mai multe din exceptiile privind impozitul pe proprietate, pe venit si pe profit. "La reforma proprietatii ne intereseaza in primul rand sa reducem exceptiile, de fapt si la impozitarea proprietatilor, si la venituri si profit, si la TVA. Incepem cu proprietatea si vedem pe urma", a precizat Voinea.

Oficialul MFP a spus ca peste doua saptamani va efectua o vizita in Suedia, unde va studia, pe langa normele privind TVA la incasare, sistemul de taxare a proprietatii si masurile de stimulare a incaderarii in munca a tinerilor si persoanelor de peste 55 de ani. "Ca un exemplu de scutiri, noi impozitam casa, impozitam terenul, dar nu impozitam piscina. Dupa parerea mea, ar trebui, si se va introduce un impozit pe piscina. Ma repet, o reforma a bazei de taxare a proprietatii, care sa vizeze reducerea exceptiilor si principiul solidaritatii nu va afecta cetateanul de rand", a mentionat secretarul de stat.

Desi sistemul de impozitare a proprietatii a fost modificat de mai multe ori in ultimii ani, veniturile colectate la buget din aceasta sursa raman inca reduse, a adaugat Voinea. "Cred ca reforma proprietatii este foarte importanta. Noi colectam 0,7% din PIB, pe cand Polonia colecteaza 1,1% din PIB, iar media europeana este undeva la 3%. Sunt prea multe exceptari in Romania", a mai spus oficialul MFP.

Trei angajati ai unei sucursale CEC din Cluj s-au "servit" cu aproape 700.000 lei din conturile clientilor... Tensiunile din Orientul MIjlociu arunca pretul petrolului in aer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x