Antena Căutare

Hidroelectrica scumpeste cu 20% curentul din septembrie. Vezi pentru cine!

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) "a promis" ca de la 1 septembrie va reduce treptat cantitatea de energie pe care Hidroelectrica este obligata sa o livreze pe piata reglementata, iar pretul platit de unele firme va creste cu 20%.

"ANRE ne-a promis ca va reduce din 1 septembrie cu 1 TWh cota de electricitate pe care Hidroelectrica o livreaza pe piata reglementata. Pretul va creste cu 20%, dar nu pentru populatie. (...) ANRE a favorizat distribuitorii si transportatorul de energie in ultimii ani, in detrimentul producatorilor. O politica nesabuita", a declarat luni Remus Borza, reprezentantul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. El a adaugat ca ANRE obliga Hidroelectrica sa livreze o cantitatea mare de energie pe piata reglementata, unde preturile sunt stabilite de ANRE, dar in conditiile secetei si a declararii situatiei de forta majora, compania a ajuns la o productie extrem de redusa.

Potrivit lui Borza, costul de productie a energiei estimat pentru acest an era de 125 lei pe MWh, dar din cauza secetei a urcat la 138 lei pe MWh. Totodata, ANRE obliga compania sa vanda energie pe piata reglementata la 71 lei pe MWh.

Hidroelectrica a activat saptamana trecuta clauza de forta majora, pentru a doua oara in mai putin de an an, ca urmare a secetei care a dus la scaderea debitelor raurilor.

Cele mai scumpe autostrazi din estul Europei? Afla care sunt tarile fraierite!... Seceta, mana cereasca pentru cultivatorii de pepeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x