Antena Căutare

Hillary Clinton si Lawrence Summers, principalii candidati la sefia Bancii Mondiale

Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, a anuntat ca intentioneaza sa se retraga din functie la 30 iunie, cand ii va expira mandatul de cinci ani, transmite Reuters. Casa Alba a refuzat sa comenteze pe marginea posibilului succesor al lui Zoellick in fruntea institutiei financiare.

Principalii candidati la presedintia Bancii Mondiale (BM) sunt secretarul de stat american Hillary Clinton si Lawrence Summers, fost consilier economic la Casa Alba, informeaza Mediafax.


Secretarul de stat Hillary Clinton ar dori sa-i urmeze in functie, desi purtatoarea sa de cuvant a reafirmat ca ea nu va candida, potrivit Reuters.

Statele Unite au promis sa anunte in urmatoarele saptamani un candidat pentru sefia BM, detinuta intotdeauna de un american, in timp ce oficiali din Brazilia si Mexic s-au angajat ca procesul de selectie sa fie deschis pietelor emergente.

Summers si-a exprimat interesul pentru conducerea Bancii Mondiale si are si sustinatori in interiorul administratiei Obama, dar postul ii va reveni lui Clinton daca aceasta va dori acest lucru, potrivit unor surse.

Pe de alta parte, Brazilia si alte tari emergente cer sa se puna capat legii nescrise potrivit careia presedintia Bancii revine, de drept, Statelor Unite.

Numinalizarea pentru presedintia BM trebuie aprobata de boardul institutiei financiare.

foto: historyguy.com

Urmasul Elenei Udrea, Cristian Petrescu plimba ziaristii americani cu elicopterul... Consiliul Concurentei: Deszapezire trucata in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x