Antena Căutare

Hotelierii nu vor sistemul electronic de evidenta a turistilor

Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) a solicitat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) sa nu introduca Sistemul Integrat de Evidenta a Turistilor (SIET), pentru ca acesta ar aduce o serie de deservicii industriei. FIHR se plange ca sistemul va transmite informatii confidentiale, fara acordul celor care se cazeaza in hoteluri, ceea ce va duce la scaderea gradelor de ocupare.

Conform unui proiect de act normativ initiat de MDRT, hotelurile si pensiunile din Romania vor fi obligate sa se inscrie in sistemul SIET, prin intermediul caruia se va putea afla in orice moment cine si unde este cazat. Facilitatile care refuza sa furnizeze aceste date ar urma sa fie amendate cu pana la 20.000 de lei.

MDRT a explicat ca sistemul SIET va ajuta atat la acumularea de date statistice, cat si la combaterea evaziunii fiscale.

Sarkozy introduce in Franta taxa "Robin Hood": 0,1% pe tranzactiile financiare... Jeffrey Franks: Romania este ca o nava iesita din furtuna reparata, dar urmeaza alta furtuna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x