Antena Căutare

Impozitele marite ii ingrijoreaza pe bogati. Afla tarile cu cele mai drastice cresteri ale fiscalitatii

Cotele de impozit pe venit, care au avut o poziție staționara in 2011 , revin in prezent la același trend ascendent din 2010, inregistrandu-se o creștere de 0,3% in media globala a cotelor maxime de impozit pe venit, arata studiul realizat de KPMG International.

Studiul „Individual Income Tax and Social Security Rate”, realizat anual de departamentul International Executive Services (IES) din cadrul KPMG, evidențiaza ca este doar a treia oara cand se observa o crestere a cotelor de impozit pe venit in ultimii 10 ani de cand se efectueaza studiul KPMG.

„In mare parte, aceasta crestere a cotelor de impozit pe venitul personal este o consecinta a lipsei masurilor de redresare economica și a ingrijorarilor tot mai mari cu privire la cresterea nivelului datoriilor publice”, se arata in studiu. ”Multe state au considerat necesar sa creasca cotele maxime de impozit pe venit, adoptand una din urmatoarele doua abordari: fie aplicarea unor noi cote de impozit pentru veniturile foarte mari, fie introducerea unor impozite temporare pentru situatii urgente de deficit bugetar”.

Cele mai relevante exemple in acest sens, evidentiate in studiu, pot fi observate in recentele reforme introduse in Franta si Spania. Reformele aplicate in Franta s-au concretizat prin introducerea a doua noi cote de impozit pe venit pentru persoanele cu venituri foarte mari, ceea ce a condus la cresterea cotelor maxime de la 41% la 45%.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine.ro!

Germanii au primit cele mai mari cresteri salariale din ultimii patru ani ... A cincea sedinta de apreciere pentru leu. Cursul BNR a coborat pana la 4,5370 lei/euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x