Antena Căutare

In pofida recesiunii, top managerii nu lasa din pretentiile salariale

Disponibilizarile si goana dupa un loc de munca, demonstrata si de ultimul targ de joburi unde zeci de mii de persoane s-au inghesuit sa-si depuna CV-ul, sunt cuvinte la ordinea zilei in perioade de criza. Totusi, exista un sector unde cererea nu a fost afectata si nici pachetele salariale nu au avut de suferit. Top managerii sunt cu atat mai cautati datorita calitatilor lor, iar angajatorii le recompenseaza cunostintele cel putin la acelasi nivel.

In conditiile in care top managerii sunt cei care prin cunostintele si expe­rienta lor ajuta companiile sa faca fata situatiilor de criza, piata fortei de munca din acest sector nu a avut de suferit.

„Top managerii sunt cei care scot companiile din situatiile dificile prin care trec ca urmare a efectelor crizei", spune consul­tantul companiei de recrutare Activaction, Oana Visan.

Totusi este evident ca top managerii care au facut o schimbare in aceasta perioada cauta mai multa sigu­ranta si, prin urmare, au luat mult mai mult in calcul planurile si stabilitatea com­paniei. Inainte de criza jumatate din recrutari erau pentru joburi noi, in com­panii nou create. In schimb, in prezent, 99% din recrutari sunt doar pentru inlo­cuire. Astfel, daca o companie vrea un om care lucreaza intr-o alta firma, este dispusa sa plateasca mai mult, pentru ca nici ma­nagerul respectiv nu mai face usor pasul de a se muta.

„Inainte riscurile erau zero, acum top managerii se gandesc de o suta de ori inainte de a face pasul de a lucra pentru o alta companie si cauta garantii financiare solide", a remarcat specialistul in resurse umane George Butunoiu.

Prudenta isi pune amprenta

Chiar daca top managerii nu mai sunt atat de dispusi sa-si schimbe locul de mun­ca, cererile pentru recrutarea acesto­ra nu au scazut.

„Aproximativ 40% din pro­iectele noastre in 2009 au fost pe pozitii de top, procent destul de asemanator cu cel din anul 2008, deci putem vorbi despre o stagnare. La acest nivel managerial, mis­carile se produc cu o frecventa diferita, adica mai rar fata de alte tipuri de pozitii. Spre deosebire de anii trecuti insa, mana­gerii de top hotarati sa faca o miscare de cariera in perioada de criza au analizat mult mai atent oportunitatile precum me­diul de business al companiei angajatoare, planurile pe care le are compania si res­ponsabilitatile care le revin ca manageri. In plus, acestia au manifestat mai multa prudenta in alegerile facute", a declarat Laura Andronescu, Ma­na­ging Director al com­paniei Alterna­tive Recruitment.

Acelasi fe­nomen a fost remarcat si de compania de re­crutare Man­power. „Nu s-a re­mar­cat o scadere a cere­rilor pentru top ma­na­geri cauzata de criza, ca si pana in 2008 se cere in functie de cat este nevoie", a afirmat Eliza Nechifor, co­ordonator Mar­keting si Comunicare la Manpower.

Tot articolul, in Financiarul

Weekend calm: Leul termina saptamana in crestere... Media: Crestere de peste 15% a pietei advertisingului online...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x