Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă şi atinge cel mai mic nivel din ultimele 2 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,09%, cel mai mic nivel din ultimele 2 luni, potrivit datelor publicate, marţi, de Banca Naţională a României (BNR).

Marţi, ROBOR la 3 luni a scăzut de la 3,12% la 3,09%. Acesta este cel mai mic nivel din 12 decembrie 2019, când a fost tot 3,09%.

Totodată, ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,21% la 3,19%. Acesta este cel mai mic nivel din 18 decembrie 2019, când a fost 3,18%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

Sursa : news.ro

Ministrul Economiei: Nu îmi doresc să blochez conturile nimănui, îmi doresc ca Primăria Capitalei şi Termoenergetica să ... Cresc salariile românilor! Ce condiție trebuie să îndeplinești ca să iei mai mulți bani...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri