Antena Căutare

Când scad prețurile la apartamente! Informația momentului pentru românii care vor casă

Vestea momentului pentru românii care intenționează să își cumpere un apartament în perioada următoare!

Vestea momentului pentru românii care intenționează să își cumpere un apartament în perioada următoare!

Analiștii din domeniul imobiliar trag un semnal de alarmă pentru viitorii clienți și avertizează că prețurile locuințelor stau sub semnul creșterii în perioada ce urmează, dar că este vorba despre o creștere ușoară, ce nu va afecta cu mult prețul final al unei locuințe.

Conform datelor oficiale, o creștere a prețurilor locuințelor s-a înregistrat în numeroase țări din Uniunea Europeană și trendul nu a făcut excepție la țara noastră. Al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din anul 2018, a înregistrat o creștere cu 4.2% la prețul apartamentelor. Totuși, nivelul din România de creștere este cu mult inferior față de celelalte țări europene.

Mai mult decât atât, specialiștii avertizează că pentru anul 2019, tendința este una de creștere ușoară a prețului apartamentelor, dar românii nu trebuie să se îngrijoreze, căci prețurile nu vor exploda. Aceste variații de preț au legătură cu faptul că dezvoltatorii au costuri mai mari pe șantiere, motiv pentru care decid să mărească prețul unui apartament pentru ca profitul să fie unul cât mai mare.

Când scad prețurile la apartamente! Informația momentului pentru românii care vor casă

Sunt și experți care anticipează faptul că de la un anumit punct, prețurile apartamentelor vor fi plafonate, din cauza modificărilor aduse la programul Prima Casă. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla către finalul anului 2019. Un truc știut de agenții imobiliari este faptul că, în perioada sărbătorilor, prețurile apartamentelor ar putea să scadă puțin, pentru că atunci există o cerere mai mică. Cei grăbiți să vândă o locuință ar putea să negocieze prețul astfel încât tranzacția să fie încheiată mai repede.

În ultimii ani se vehiculează în spațiul public ideea potrivit căreia o nouă criză imobiliară, similară cu cea din 2008, este pe punctul de-a se întâmpla, lucru ce ar putea duce la prăbușirea prețurilor apartamentelor. Totuși, specialiștii din domeniul imobiliar consideră că este greu de determinat acest moment cu exactitate.

Specialistul Iancu Guda a declarat că nu este exclus ca în următorul an să vedem o scădere a prețurilor cu până la 25% la prețul apartamentelor. Vorbim doar despre o previziune, ci nu despre o certitudine pe care se pot baza cei care doresc să își cumpere cât mai curând un apartament, la un preț rezonabil.

INS: Câştigul salarial mediu nominal net a scăzut în august cu 2,4%, la 3.044 lei... Piaţa imobiliară: Ritmul de creştere a preţurilor a încetinit în septembrie. În Iaşi şi Braşov au avut loc scăderi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x