Căutare Live

ING: Cursul ar putea scadea pana la 4,05 lei/euro in sase luni

Analistii ING Bank Romania au majorat estimarea privind inflatia la finalul acestui an, de la 5% la 5,7%, dar au revizuit in scadere anticipatiile legate de evolutia cursului valutar pana la sfarsitul trimestrului al doilea si nu exclud aprecierea monedei nationale chiar la o rata de 4,05 lei/euro.

"Credem totodata ca aprecierea leului fata de euro pare probabila, deoarece banca centrala va incerca sa atinga tinta de anul acesta, asa ca ne-am revizuit prognoza privind cursul de schimb euro/leu de la 4,25 la 4,15 la sfarsitul trimestrului al doilea. In acelasi timp nu excludem castiguri ale leului pana la o rata de 4,05 lei/euro in urmatoarele trei-sase luni. Totusi, nu credem ca acestea pot fi sustinute si ne asteptam la sfarsitul anului la un curs leu/euro de 4,2",


Potrivit raportului, estimarea de inflatie a fost revizuita ca urmare a datelor privind evolutia preturilor de consum in luna februarie, avand in vedere totodata si anticipatiile privind pretul petrolului, de circa 130 de dolari pe baril. Analistii se asteapta ca rata inflatiei sa creasca pana la 8,4% in luna iunie si apoi sa scada pana la 6,2% in iulie.

"In urma unor corectii pe parcursul semestrului doi, rata inflatiei la sfarsitul anului s-ar putea situa la 5,7% (prognoza anterioara era 5%). Revizuirea inflatiei este motivul si pentru schimbarea perspectivei noastre privind rata de politica monetara. Credem ca majorari ale acesteia ar putea avea loc incepand cu primul trimestru din 2012", potrivit raportului ING Bank Romania.

Analistii considera ca BNR ar putea majora dobanda de politica monetara chiar si spre sfarsitul acestui an, in sedintele din septembrie sau noiembrie, deoarece deciziile de politica monetara au impact intarziat, iar inflatia ar putea depasi asteptarile bancii centrale. Pentru finele anului viitor, analistii ING anticipeaza o dobanda de politica monetara de 7%, in urcare de la 6,25% in prezent.

sursa: Financiarul.com

Deficitul comercial s-a redus cu 60% in ianuarie, la 186,2 milioane euro... Tinerii vor plati mai mult pentru locuintele ANL...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri