Antena Căutare

Initiativa ANAF: Miliardarii, obligati sa depuna declaratii de patrimoniu

Miliardarii vor fi nevoiti sa depuna o declaratie de patrimoniu, incepand din 2011. Cotidianul Gandul scrie ca initiativa apartine ANAF, iar obligatia ar urma sa revina celor a caror avere creste cu mai mult de 50.000 de euro intr-un an.

Conform proiectului ANAF, oamenii de afaceri vor da declaratii de patrimoniu la inceputul si sfarsitul fiecarui an. Daca se constata ca averea creste cu cel putin 50.000 de euro se va impozita cu 16%. De asemenea, in momentul in care fiscul verifica activitatea unei firme, cei care sunt actionari sau asociati la firma respectiva vor intra si ei in vizorul ANAF.

Seful Directiei de Control din ANAF, Marian Morcoasa a declarat pentru Gandul ca pe lista Fiscului sunt deja circa 200 de patroni cu averi impresionante, ale caror companii au declarat pierderi ani la rand. Inspectorii fiscali, care se vor ocupa de romanii bogati, vor face parte dintr-o structura noua in ANAF, in subordinea Directiei de Mari Contribuabili. Ei vor fi scoliti, incepand chiar de luna viitoare, de specialisti europeni care vin la Bucuresti special pentru asta.

Parerile oamenilor de afaceri cu privire la aceasta initiativa a Fiscului sunt impartite. Ioan Micula a declarat pentru Gandul ca toata lumea ar trebui sa plateasca taxe indiferent de venit, n timp ce Cristian Burci este de acord cu initiativa Fiscului. Nici Ovidiu Tender nu respinge o astfel de lege, dar atrage atentia ca va fi greu de sa fie evaluate activele imobiliare de pe piata.

Creditorii nu vor mai putea bloca prin opozitie fuziunea sau divizarea unei firme datornice... BNR a mentinut dobanda la 6,25%. Vestile bune, in 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x