Antena Căutare

INS: Producţia industrială a scăzut în luna iulie cu 3% ca serie brută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Producţia industrială a scăzut în luna iulie cu 3% ca serie brută, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia industrială a scăzut în luna iulie cu 3% ca serie brută, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”În luna iulie 2019, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 2,9% ca serie brută şi a scăzut cu 3,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 3% ca serie brută şi cu 6,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate”, aată un comunicat al INS.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,9%, respectiv cu 1,4%.

În luna iulie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2,9%.

Industria prelucrătoare a crescut cu 3,7%, iar industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 1,3%, respectiv cu 1,1%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 3,3%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,2%), industria extractivă (3,6%) şi industria prelucrătoare (-2,2%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 3,0%, ca efect al scăderilor din industria extractivă (-7,4%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,8%) şi industria prelucrătoare (-2,5%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 6,4%, din cauza scăderilor industriei extractive (-7,4%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,7%) şi industriei prelucrătoare (-4,4%).

În primele şapte luni, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 0,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-1,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,1%) şi industria prelucrătoare (-0,8%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2019, comparativ cu perioada simialră din 2018, a scăzut cu 1,4%, din cauza scăderilor înregistrate de industria extractivă (-1,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,2%)şi industria prelucrătoare (-0,8%).

Sursa : news.ro

SUA şi China şi-au oferit reciproc unele concesii comerciale, înainte de noile negocieri care vor avea loc la Washington... Eurostat: România a înregistrat în iulie cea mai mare scădere a producţiei industriale din UE faţă de iunie şi a treia c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x